„Nincs terv”: nekiment Schröder Angela Merkelnek

Keményen kritizálta Gerhard Schröder volt szocdem német kancellár a mai utódját, Angela Merkelt és kormányát a menekültválság ügyében. Schröder szerint hiba a menekültek korlátlan beengedése, a kormány ignorálja a valóságot és nincs is terve a helyzet megoldására. A szociáldemokrata politikus úgy látja: a kölni erőszakoskodóknak nincs helye Németországban, a nemzeti határoknak pedig igenis jelentősége van.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Hírdetés

Gerhard Schröder volt szociáldemokrata német kancellár, Angela Merkel elődje éles szavakkal kritizálta a jelenlegi német kormányt és annak menekültpolitikáját. Schröder a Handelsblatt német üzleti lapnak arról beszélt: hiba a menekültek korlátlan beengedése. „A menekültekkel kapcsolatos felvételi, ellátási és integrációs kapacitások korlátozottak Németországban. Minden más csak illúzió.” Schröder szerint az a felfogás, hogy a nemzeti határoknak nincs többé jelentősége, veszélyes gondolat és nem is igaz.

A szociáldemokrata exkancellár úgy látja: a kereszténydemokrata CDU a menekültügyben rendre figyelmen kívül hagyta a valóságot. A menekültekre kontingenseket kellett volna meghatározni. „Merkelnek nem volt terve” – fogalmazott Schröder.

A volt kancellár a szilveszter éjszaka Kölnben történt erőszakoskodások kapcsán is kifejtette nézeteit: szerinte az államnak keményen kellene fellépnie az ügyben és konzekvensen ki kell toloncolni az elkövetőket. „Az ilyen embereknek, bármilyen kulturális háttérrel is rendelkeznek, nincs helyük Németországban” – mondta Gerhard Schröder.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »