Nincs szabadságharc, Kubatov Fradija mostantól a Heinekenre esküszik

Nincs szabadságharc, Kubatov Fradija mostantól a Heinekenre esküszik

Kedden sajtótájékoztatón jelentette be a Ferencváros, hogy mostantól a Heineken gyártja a Fradi sört, amely korábban a Pécsi Sörfőzde terméke volt, bár az utóbbi időben nem lehetett már kapni. Kubatov Gábornak az NSO TV képkockái szerint ízlett az új ital. A Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatón elmondta, a klub címerével ellátott termékek forgalma évente 600 millió forint. Ezt az összeget emelheti, ha a fradisták mostantól még nagyobb mennyiségben fogyasztják a Fradi sört. Az italt a Fradi-shop mellett CBA-kban és országszerte mintegy ezer kiskereskedelmi árusítóhelyen lehet majd megvenni.

„Két, a maga területén rendkívül sikeres, elismert, népszerű és komoly hagyományokkal bíró és azokat ápoló fél talált egymásra – mondta Kubatov Gábor a Nemzeti Sport tudósítása szerint. – A Fradi sör a szurkolók söre. Olyan partnert kerestünk, amely a magas minőségi követelmények mellett segít bennünket abban is, hogy minél több fradistához eljusson a termék.”

„Nemcsak a zöld szín, de számos közös érték köti össze a Ferencváros csapatát és a Heinekent. A hagyományok tisztelete és az innováció, a minőség, a sikerek, az újítások iránti elkötelezettség jellemzi mindkét csapatot – mondta José Matthijsse, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója. – Büszkeség számunkra, hogy nemcsak Magyarország kedvenc sörét, a Sopronit, de Magyarország kedvenc csapatának sörét is mi állíthatjuk elő.”

Hírdetés

A Heineken és az állami támogatásban fuldokló Fradi megállapodása annyiban mindenképp érdekes, hogy a kormány korábban szinte szabadságharcot vívott a vállalattal a Csíki sörátnevezése miatt, melyet a holland cég kényszerített ki. Még törvénytervezet is készült a vörös csillag betiltására.

http://mno.hu/

A Fradi shopban egy sor klubcímeres élelmiszert lehet vásásrolni: nápolyit, csokoládét, izotóniás italt. Korábban whiskey-t is árult az egyesület.

A 600 milliós tétel egyébként komolynak tűnik. A mezeladásból származó bevételre korábban mi is kíváncsiak lettünk volna, de a Ferencváros nem szeretett volna tájékoztatást adni arról, hány dressz fogy évente.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »