Nincs mese, emelni kell a béreket – Szaldó, kedd 13.05

Adás:
2015. szeptember 15., kedd 13.05
2015. szeptember 15., kedd 22.05

Szerkesztő: Kovács Anita

Hírdetés

Nincs mese, emelni kell a béreket
Az alacsony magyar fizetések és a munkaerő szabad vándorlása mára a minőségi munkaerő megfogyatkozását eredményezte. Emelni tehát kell, de miből? A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) talált is forrást rá. Kérdés, hogy rábólint-e a javaslatra a politika, és mit szól hozzá a közgazdasági szakma? Interjú Futó Péter MGYOSZ-elnökkel, Németh László IPOSZ-elnökkel, Csath Magdolna közgazdásszal, és Kopátsy Sándor közgazdásszal.

Filamentek a Széchenyi Tőkealappal
Egy nálunk még nem ismert technológiára, műanyag elemek számítógépes gyártására vagy nyomtatására
adott forrást a Széchenyi Tőkealap Kezelő Zrt. (SZTA). A 77 milliós tőkebefektetés már a sokadik innovációs program. Hogyan használja fel a 14 milliárd forintos alapot a kezelő? Interjú Török Józseffel, a SZTA üzletfejlesztési igazgatójával.

Gázrendelet kész?
A műsor tartalmának összeállításakor még csak reménykedhetünk abban, hogy megjelenik a Magyar Közlönyben és nyilvánosságra kerül, hogy mi történjen a régi típusú, már megvásárolt, de be még nem szerelt gázkazánokkal. Ezeknek a beépítése ugyanis egyelőre áll, mert az EU szeptember 26-tól már csak az energiát jobban hasznosító úgynevezett kondenzációs kazánokat enged gyártani. De az utolsó pillanatban sokan vásároltak, a sokkal olcsóbb, ámde kevésbé hatékony régi típusokból. A nagy kérdés, kapnak-e türelmi időt a fogyasztók ezek beszerelésére. Interjú Versits Tamással, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete elnökével.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »