Nincs meg a telefonszáma

Nincs meg a telefonszáma

Panaszkodik a fene! Csak rögzítjük a tényt, hogy az elvonásokkal a miniszterelnök megfojtja Budapestet. Ahogy apák napján kiderült, Önök szeretik apunak szólítani, úgyhogy mondhatnánk, hogy rossz apuka, és abuzálja a fővárost. Nem a polgármestereket, nem Karácsony Gergelyt, hanem a fővárosiakat. Nem a momentumos fővárosiakat, nem az ellenzéki fővárosiakat, a fővárosiakat általában. Akiket mi itt mindannyian képviselünk.

Tegnap Kovács Péter polgármester úr a költségvetési bizottság ülésén elmondta, milyen jól jár majd Budapest a HIPA-val kapcsolatos módosításokkal. Szeretném jelezni, hogy ez nem igaz. Terézváros általános működési támogatása például növekszik 2021-ben. 700 millió forinttal. Szép szám. És igaz is. Csak közben a szolidaritási hozzájárulásunk közel 2 milliárd forinttal nő. És akkor nem beszéltünk még a gépjárműadó elvételéről, a kieső parkolási bevételekről vagy éppen az értelemszerűen növekedő szociális kiadásokról.

Én csak egyet kérek Önöktől: álljanak végre a sarkukra. Ne féljenek aputól.

Hírdetés

Nekem rosszabb az elérésem a miniszterelnök úrhoz. Nincs meg a telefonszáma. De ha megadják, szívesen felhívom én is.

Kovács Péter polgármester úr, amikor a karmelitában jár, ne csak szelfizgessen, és ne csak a jövő évi gépjárműadó miatt lobbizzon, hanem mondja el a miniszterelnök szemébe, hogy ez így nem mehet tovább. Továbbítsa neki Bese polgármester úr kérését, a csepeliek útfelújításra vonatkozó kérését, továbbítsa neki a Lánchíd miatt aggódók üzeneteit.

És továbbítsa az én kérésemet is: szüntesse be a háborút, ne abuzálja a budapestieket. Dolgozzunk együtt. A fővárosiakért. A magyarokért.”

Soproni Tamás: Panaszkodik a fene!


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »