Nincs már sok idejük hátra a Huawei Kirin-csipjeinek

A Huawei szeptember 15-én leállítja saját fejlesztésű, Kirin névre keresztelt mobiltelefon-csipjeinek, vagy legalábbis azok egy részének gyártását – jelentette be a cég fogyasztási cikkekért felelős részlegének igazgatója egy iparági konferencián az AP hírügynökség szerint. „Ez az év lehet a magas kategóriájú Huawei Kirin-csipek utolsó generációja” – mondta Richard Yu.

A termelés leállítására a Huawei a Washington által bevezetett gazdasági szankciók miatt kényszerül, azok miatt ugyanis nem képes hozzájutni a szükséges komponensekhez, amiket nem képes se maga előállítani, se más forrásból beszerezni.

Washington és Peking gyakorlatilag gazdasági és kereskedelmi háborúban állnak egymással, az USA (többé-kevésbé megalapozott) gazdaságvédelmi és nemzetbiztonsági indokokkal igyekszik ellehetetleníteni a kínai vállalatokat, vagy legalábbis ellehetetleníteni szerepvállalásukat a nyugati piacokon.

Hírdetés

Ennek jegyében például egyre biztosabb, hogy a TikTok közösségimédia-alkalmazás a jelenlegi formájában nem üzemelhet tovább az Egyesült Államokban. A legfrissebb hírek szerint Donald Trump 45 napon belül kivéreztetné a kínai ByteDance tulajdonában álló szolgáltatást azzal, hogy szeptember 20-a után semmilyen ügyletet nem lehetne bonyolítani a vállalattal. A Microsoft a hét elején erősítette meg, hogy megvenné a TikTok amerikai üzletágát.

Világszerte komoly verseny folyik azért, mely cégek építhetik ki az új, ötödik generációs mobilhálózatokat. A brit kormány július közepén gondolta meg magát, és döntött úgy, hogy mégsem enged szerepvállalást a Huawei-nek, sőt a kínai cég összes eszközét eltávolíttatja a brit rendszerből.

(hvg.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »