Nincs kiadatási egyezmény, Marcsika Belize-ben is "kun-mediátorozni" akart, azért küldték haza

Nincs kiadatási egyezmény, Marcsika Belize-ben is "kun-mediátorozni" akart, azért küldték haza

Amint azt hírül adtuk, több mint másfél év bujkálás után elkapták a Bróker Marcsiként elhíresült Dobrai Sándornét, aki Karcagon és környékén legalább nyolcszáz embert csapott be piramisjátéka révén, és közel 20 milliárd forintos kárt okozott. A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője egy közép-amerikai tengerparti turistaparadicsomban húzta meg magát Belize-ben, pár kilométerre a mexikói határtól.

Most viszont nem volt pardon, villámgyorsan kiadták a magyar hatóságoknak: tegnap délután fél négy után öt perccel érkezett meg a Liszt Ferenc repülőtérre. Az álbrókert rendőrök kísérték, és a szemtanúk szerint nem volt túlságosan letörve. Egyből a fogdába vitték, és feltételezhetően meg is kezdték a kihallgatását.

– Marcsika szerény körülmények között éldegélt, hiába sikkasztott közel húszmilliárd forintot, az apartmanját is bérelte, az sem az övé volt. Váratlan menekülésekor kevés pénzt tudott magával vinni, forrásaink szerint mindössze mintegy 4-5 millió forintnak megfelelő dollárral kelt útra, ami nagyon kevés, ha valakit a fél világ keres – közölte a lappal "az elfogás körülmé­nyeit ismerő, névtelenséget kérő forrás".

Hírdetés

– Havi apanázst kapott egy rejtélyes támogatójától, amit egy beli­ze-i ügyvédi irodában tudott felvenni, ebből tudta fedezni a létfenntartáshoz szükséges költségeit. Pár hónappal ezelőtt viszont elapadt ez a forrás, és ezért komoly megélhetési nehézségei támadtak, ami miatt a Kun-Mediátornál felállított séma alapján próbált pénzt szerezni, itt viszont rövid idő alatt belebukott – tette hozzá az informátor.

A naiv ügyfelek azt hiszik, most elmondja, hol a pénz

Karcagon örömmel fogadták a károsultak Marcsika lebukását. – Az emberek megnyugvással fogadták, hogy Dobrai Sándorné visszakerül Magyarországra. Eddig el voltak keseredve, hogy nem halad a nyomozás, de most nagyon bíznak abban, hogy rendeződhet az ügy, elindulhat a kártalanítás – mondta Séllei Ilona ügyvéd, a károsultak képviselője, aki szerint az ügyfelei remélik, hogy Marcsika beszélni fog, elmondja, hogyan tudta hosszú évekig zavartalanul gyűjteni a milliárdokat, és válaszol majd arra a kérdésre, hogy hol van ügyfelei pénze.

A Kun-Mediátor ügyfelei eddig egyetlen fillérhez sem jutottak hozzá. A hatóságok Marcsika hozzátartozóinál és gazdasági érdekeltségeinél eszközöltek lefoglalásokat, zár alá vételeket 194 millió forint értékben. A károsultak azonban vélhetően ebből sem kapnak semmit, mivel a Magyar Nemzeti Bank idén augusztusban 500 millió forintra büntette a Kun-Mediátor Kft.-t, mert engedély nélkül végzett pénzügyi tevékenységet.

(Blikk nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »