Nincs kétség: különös kegyetlenséggel gyilkoltak a fiatalok

Nincs kétség: különös kegyetlenséggel gyilkoltak a fiatalok

48 évet kaptak a lyukói gyilkosok. A három fiatal 2013 tavaszán egy születésnapi buli után részegen halálra késelt egy férfit. Tettüket korábban azzal indokolták, hogy egyikük összeveszett élettársával, ezért hogy levezessék a feszültséget: valamit csinálni akartak. A gyilkosság másnapján kiraboltak egy másik férfit, kutyáját felakasztották. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a következő téma sokakat érzékenyen érinthet!

Egy lyukóbányai házban lakott az áldozat, akit kivagyiságból gyilkoltak meg. Az egyik elkövető azzal húzta a társát, hogy úgysem meri a 60 éves nyugdíjas férfi hátába dobni a kést. Másnap egy másik háznál csapott le a banda, az ott lakó férfit vascsővel verték meg, majd kirabolták, kutyáját pedig felakasztották. Ő túlélte a támadást.

Hírdetés

A vádlottak a bűncselekmények elkövetésekor 17, 18, illetve 19 évesek voltak. Emberölésért, állatkínzásért, rablásért, lopásért és magánlaksértésért marasztalta el őket az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék. Mivel egyikük sem volt még húszéves, életfogytig tartó szabadságvesztést a bíróság nem szabhatott ki. A legsúlyosabb büntetést a másodrendű vádlott kapta. Ő volt a legkegyetlenebb, megbánást a tárgyalóteremben sem tanúsított, a törvényszék halmazati büntetésként 20 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőrendű vádlott 16, a harmadrendű pedig 12 évet kapott.

„Az igazságügyi orvosszakértői vélemény nem hagy kétséget afelől, hogy az első- és másodrendű vádlott különös kegyetlenséggel, emberi mivoltukból kivetkőzve valósították meg, különösen a másodrendű vádlott. A sértett 19 eltérő mélységű szúrt sérülést szenvedett el” – indokolt Horváth Mária tanácsvezető bíró.

Az ítélet nem jogerős, a védők enyhítésért fellebbeztek. A büntetőügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik – várhatóan ősszel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »