Nincs itt semmi lopás vagy korrupció: Orbán pusztán magánéleti kérdésnek próbálja beállítani a Borkai-ügyet

Nincs itt semmi lopás vagy korrupció: Orbán pusztán magánéleti kérdésnek próbálja beállítani a Borkai-ügyet

Orbán Viktor a Hír Tv-nek nyilatkozott szerdán Balatonalmádiban, a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén.

A Fidesz elnöke úgy fogalmazott, az önkormányzati választást megnyerték, de érzékeny veszteségeket szenvedtek, különösen Budapesten és néhány nagyvárosban.

Orbán Viktor a kormány szempontjából azt nevezte a legfontosabbnak, hogy összességében mintegy 1 millió 800 ezer szavazatot kaptak, az ellenzék pedig ennél jóval kevesebbet. "Ezért én a következő időszakban ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretnék látni, mint az előző kilenc évben, mert megvan az a támogatás a kormány programja mögött, ami szükséges a jó kormányzati munkához".

Megjegyezte, Budapesten el kell fogadni az emberek döntését. Volt Budapesten egy Demszky-korszak, aztán egy Tarlós-korszak, az emberek pedig most úgy döntöttek, hogy következzen valami más – mondta. A miniszterelnök szerint az emberek abban a reményben szavaztak Karácsony Gergőre Gergelyre, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjére, hogy jobban fogja kormányozni a fővárost, mint Tarlós István. "Nekem meg csak az a dolgom van, hogy esélyt kaphasson erre, és megadjam a szükséges föltételeket" – jelentette ki.

Orbán Viktor hangsúlyozta, az új városvezetés munkafeltételei változatlanok lesznek. "Kívánjuk neki, hogy sikerüljön jobban kormányoznia a fővárost, mint ahogy az történt az elmúlt időben" – mondta Karácsony Gergelynek címezve, majd hozzátette, Magyarország demokrácia, az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy működjenek együtt az érdekükben. A kormányfő kiemelte azt is, hogy a kormány az elmúlt időszakban korrekt viszonyt alakított ki minden önkormányzattal, és ez így lesz a jövőben is, ebben nincs jelentőségük a pártszíneknek.

Hírdetés

"Nem dolga, hogy bármely politikus magánélete felett pálcát törjön"

Orbán Viktor beszélt arról is, nehéz megmondani, hogy a Borkai-ügy befolyásolta-e a választást. Mindenkit megérint az ilyesmi, hiszen mindenkit megdöbbent és megráz, és ezért valamilyen hatást biztosan kiváltott – mondta.

Közölte, neki nem dolga, hogy egyetlen magyar állampolgár, vagy bármely politikus magánélete felett pálcát törjön, ugyanakkor a Fidesz elnökeként kötelessége volt világossá tenni, hogy közösségükben bizonyos dolgok nem férnek bele. "Ennek le kellett vonni a konzekvenciáit, és ezért Borkai Zsolt el is hagyta a mi politikai közösségünket" – tette hozzá.

A kormányfő megjegyezte, azért "kellett" megvárniuk a választást, hogy "előbb a győriek eldönthessék, mit akarnak", ezt követően kellett pártelnökként cselekednie, és "meg is tette, ami ilyenkor evidens".

(MTI – M1 – HírTV nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »