Nincs hiány aranyból Trump magánrepülőjén

Kívülről elegáns festés, belülről hatalmas terek és 24 karátos luxus uralja Donald Trump magánrepülőjét. A rendes utasszállítóból átalakított gépen még az ülések biztonsági övének csatját is 24 karátos aranyborítás fedi.

A repülőgépeknek van egy kategóriája, melyet kifejezetten a tehetős üzleti felhasználóknak szánnak, ez az úgynevezett business vagy corporate jet. Donald Trumpnak is van egy magánrepülője, de ő nem ilyen “kisgépet” választott: az óriási Trump feliratot viselő repülő egy közforgalomban is megszokott, szép nagy Boeing 757-es utasszállító.

Amikor egy légitársaság járataként használják, akkor 200-239 utas fér fel egy 757-esre, azonban a mindenkori amerikai elnöki gép elnevezése után most már Trump Force One-nak is hívott gépet jelentősen átalakították: most 43 személy fér el rajta, természetesen jóval kényelmesebben.

Hírdetés

A Boeing 757-2J4ER-es gép először 1991-ben szállt fel, akkor még a Sterling Airlines nevű dán fapados légitársaság kötelékében. Később a mexikói TAESA-hoz flottájába került át. A Microsoft-társalapító Paul Allen 1995-ben vette meg a repülőt, ami 2011-ben került Donald Trumphoz. A megválasztott amerikai elnök alaposan átalakított a gépet. A kényelmes (és ággyá alakítható) ülések mellett van például rajta egy 144 centis tévével felszerelt hálószoba, étkező, fürdőszoba, tusoló és rengeteg arany. Merthogy a gépbelső szinte minden fél része 24 karátos arany borítást kapott, még a biztonsági övek csatjai is.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »