Nincs helye a Magyarországot érő éles kritikának

Nincs helye a Magyarországot érő éles kritikának

Szorosnak és barátinak nevezte a német–magyar kapcsolatokat a német keresztény pártok, a CDU és a CSU parlamenti frakcióvezető-helyettese, úgy értékelve, hogy azok függetlenek a napi politikától.

Hans-Peter Friedrich – aki a korábbi Merkel-kormányban belügyminiszter is volt – kedden Budapesten kezdett tárgyalásokat, egyebek között Pintér Sándor belügyminiszterrel, továbbá Prőhle Gergellyel, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárával, valamint vezető külügyminisztériumi tisztségviselőkkel találkozott.

Hírdetés

Magyar újságíróknak a német konzervatív politikus elmondta, hogy Pintér Sándorral a menekültek befogadásával kapcsolatos politikáról, valamint biztonsági kérdésekről folytatott tárgyalásokat. Az előbbivel kapcsolatban úgy értékelte, hogy Magyarország teljesíti vállalt kötelezettségeit. Egyetértettek abban, hogy a biztonság területén még szorosabb együttműködésre van szükség, és ezzel összefüggésben elsősorban a szíriai és az iraki fejleményekre, illetve az Iszlám Állam terroristáinak fenyegetéseire utalt. Kiemelte, hogy számos olyan biztonsági kihívással kell szembenézni, amelyek előbb vagy utóbb érintik Európát.

Hans-Peter Friedrich emlékeztetett arra, hogy az idei esztendő a berlini fal leomlása és az azt megelőző magyar határnyitás 25. évfordulója. Utalt arra, hogy Németország nagy hálával tartozik az akkori magyar szerepvállalásért. A politikus „különleges évről” beszélt, amely – mint fogalmazott – a németek számára alkalmat nyújt a két ország közötti barátság hangsúlyozására.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »