Nincs el�g benzin az OMV-kutakon

A schwechati finomító leállása és a Duna alacsony vízszintje miatt az OMV nem tud elegendő üzemanyagot behozni a saját kúthálózata ellátására, a Mol pedig nem tud többet szállítani számára.

„Egyre többször tapasztaljuk a helyi OMV-töltőállomások lefogyását” – közölte a vállalat a hvg-vel, miután az elmúlt napokban több autós próbált sikertelenül tankolni.

A cég magyarázata szerint az OMV az egyetlen olyan töltőállomás-hálózat Magyarországon, amely normál körülmények között Ausztriából biztosítja üzemanyag-ellátásának nagy részét. Ám jelenleg a schwechati finomító ideiglenes leállása miatt az OMV Hungária Kft. a szabadpiacról piaci áron, vagy a Moltól tudja biztosítani az üzemanyag-ellátást.

Hírdetés

A Mol nem tudja növelni a szállítási mennyiséget az OMV felé, miközben az OMV Hungária Kft. forgalma jelentősen megnőtt az árplafon bevezetése óta.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a helyi igények kielégítése elsősorban dunai szállítással lehet megoldható. Az alacsony vízállás miatt a hajók legfeljebb félsúllyal tudnak közlekedni. A finomító újraindítását csak októberre tervezik.

„Az OMV Hungária Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi nehézségek ellenére is biztosítsa az üzemanyag-ellátást. Megértésüket kérjük az átmeneti hiányok kezelésének idejére!” – írta a cég.

Nem csak az OMV-nél vannak problémák: a Mol tájékoztatta a független kisbenzinkutakat, hogy a megrendelt mennyiség 50 százalékáról 35 százalékra csökkenti a kiszállított üzemanyag mennyiségét.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »