Nikolics elárulta, miért nem ontja a gólokat címeres mezben

A játékstílus mindennek az oka, a magyar csatár egyébként jól érzi magát Lengyelországban.

Nemrég lett új edzője a Legia Warszawa magyar légiósának, Sztanyiszlav Csercseszovnál mindenki tiszta lappal indult. Éppen ezért Nikolics Nemanja még nagyobb elánnal ontja a gólokat, hétvégén karrierje második mesterhármasát szerezte és így megelőzték a legyőzött Cracovia Kraków csapatát. A Legia ezt magyar nyelvű poszttal ünnepelte a Facebookon.

Hírdetés

A két lábbal a talajon maradó játékos a Nemzeti Sportnak elmesélte azt is, miért nem megy úgy neki a válogatottban (18 meccs/3 gól), mint a Legiában (22 meccs/18 gól).

„Aki látja a klubom, illetve a nemzeti csapat mérkőzéseit, tisztában lehet azzal, hogy itt miért jönnek a gólok, ott meg miért nem. Varsóban teljesen más a felfogás és a stílus, mint a válogatottnál. A Legia rendre a támadásokra helyezi a hangsúlyt, míg a válogatottban javarészt a védekezésre fókuszálunk, és az, hogy a legtöbb meccsen nem mi dominálunk, a támadójáték rovására megy. Mást várnak el tőlem Lengyelországban és megint mást odahaza”

– mondta a lapnak Nikolics, aki azért kiemelte: mindent megtesz címeres mezben is, Feröer ellen például gólpasszt adott Bödének. A támadó szerint egyébként van esély kijutni az Európa-bajnokságra a Norvégia elleni pótselejtező-mérkőzéseken, amelyeknek már új stábbal megy neki a Bernd Storck vezette válogatott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »