Niké Liga: Most, vagy soha! Kötelező a pontszerzés a DAC-nak

Niké Liga: Most, vagy soha! Kötelező a pontszerzés a DAC-nak

Elérkezett a Niké Liga alapszakaszának utolsó fordulójához, amelynek mérkőzéseit egyidőben rendezik. A legjobb hat között egyelőre csak a Slovan, a Zsolna és a Nagyszombat helye a biztos, a fennmaradó három helyre pedig öten is pályáznak – köztük a DAC, mely hazai pályán vívhatja ki a felsőházi rájátszást.

A 4.-8. helyen álló csapatok közül a DAC-nak a legjobb a kilátásai, hisz a sárga-kékeknek elég egy döntetlen is ma Zsolna ellen ahhoz, hogy a felsőházban folytathassa a tavaszt – ebben az esetben a többi eredménytől függetlenül a legjobb hat között maradnának.

Egy vereség azonban könnyen a kiesés elől menekülő csapatok közé száműzni a sárga-kékeket.

állapította meg Xisco Muñoz vezetőedző, akinek Mateus Brunettin kívül az egész keret a rendelkezésére áll.

Hírdetés

A bajnokság jelenlegi lebonyolítási formájának bevezetése óta (a 2017/18-as szezon) egyébként mindössze három csapat jutott be mindannyiszor a felsőházba: a Slovan, a Zsolna és a DAC. Már csak az a kérdés, hogy ez az állítás továbbra is igaz marad-e.

Hétközben a DAC már elszenvedett egy vereséget Rózsahegytől a Slovnaft Cup-ban, ami a kupaszereplésük végét is jelentette egyben. Egy újabb vereség nagyon komoly érvágást jelentene a dunaszerdahelyiek számára.

A DAC-Zsolna találkozót, mely 17 órakor kezdődik a Mol Arénában, a voyo.markiza.sk internetes televízió közvetíti élőben. Játékvezetők Kružliak – Štrbo, Košecký.

Körkép.sk, dac1ö04.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »