Nigériai meglepetésvendégek miatt kellett bevetni a brit különleges alakulatokat egy tankeren

Nigériai meglepetésvendégek miatt kellett bevetni a brit különleges alakulatokat egy tankeren

Hét embert őrizetbe vettek vasárnap a La Manche csatornában található Wight-sziget mellett egy tankeren kialakult incidens nyomán a brit különleges alakulatok – közölte a brit védelmi minisztérium.

"A fegyveres erők ellenőrzésük alá vonták a hajót, hét személyt őrizetbe véve" – áll a tárca közleményében.

Értesülések szerint a hajó legénységének nem esett bántódása.

"Arról tájékoztattak minket, hogy több potyautas volt a fedélzeten, akik verbálisan megfenyegették a legénységet" – közölte korábban a hampshire-i rendőrség szóvivője a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva. "Nem jelentettek sérülteket" – tette hozzá.

Hírdetés

Sandown városától délre több órás nagyszabású rendőrségi művelet folyt a Nave Andromeda tanker fedélzetén. A hajó körül több mérföldre lezárták a térséget. A műveletben a parti őrség helikopterei is részt vettek.

A tengeri hajóforgalmat figyelő MarineTraffic.com internetes portál szerint a tanker több órán át cikk-cakkban haladt a Wight-sziget partjai előtt.

A helyi sajtó először arról jelentett, hogy a tankert esetleg eltéríthették. Később a hajó tulajdonosainak jogi képviselői ezt cáfolták a BBC szerint.

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2277370.html

A libériai zászló alatt hajózó 228 méter hosszú, 42 ezer tonnás tanker október elején futott ki Nigériából, és vasárnap reggel kellett volna megérkeznie Southampton kikötőjébe. A potyautasokkal kialakult vita azonban látszólag megakadályozta ezt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »