Nigériai férfiak szerveztek be egy budapesti nőt

Három férfi arra vett rá egy nőt, hogy egy általa nyitott bankszámlára bűncselekményből származó pénzt fogadjon és vegyen fel. Mind a négy személy ellen vádemelési javaslattal zárult a nyomozás. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya eljárást folytatott egy budapesti nő és nigériai társai ellen pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Hírdetés

Ez idáig ismeretlen tettesek egy németországi sértettől kicsaltak több mint 13 millió forintnak megfelelő eurót és a nő által Magyarországon nyitott bankszámlára utaltatták.

A nőt még 2015 novemberében három nigériai származású férfi rávette arra, hogy anyagi ellenszolgáltatásért cserébe bankszámlát nyisson és az arra átutalt összegeket készpénzben felvegye. A férfiak ezt a számlát arra használták, hogy bűncselekményből származó pénzt utaltassanak rá a megtévesztett sértettekkel.

A rendőrök minden elkövetőt rövid időn belül azonosítottak. Az egyik nigériai származású férfit és a nőt 2016. március 18-án Budapesten, míg két további társukat 2016. április 19-én Szegeden fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »