Niedermüller üzent Márki-Zay Péternek

Újabb DK-s politikus kritizálta Márki-Zay Pétert. Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester a Mandinernek a baloldal volt miniszterelnök-jelöltjéről azt mondta: előbb gondolkodnia kellett volna, és csak utána beszélni. Hozzátette: Márki-Zay Péternek arról a megjegyzéséről különösen lesújtó a véleménye, hogy sokan átszaladnak az utca túloldalára, ha meglátják Gyurcsány Ferencet. Niedermüller Péter szerint a választási vereség ellenére is biztos Gyurcsány Ferenc pozíciója a párton belül – hangzott el az M1 Híradójában.

Védelmébe vette pártelnökét, Gyurcsány Ferencet Niedermüller Péter a Mandinernek adott interjújában.

„Rendkívül szánalmasnak, unalmasnak és intellektuálisan silánynak tartom a gyurcsányozást, akárki él is ezzel a primitív módszerrel” – jelentette ki Erzsébetváros DK-s polgármestere a lapnak. Niedermüller Péter üzenve a Gyurcsány Ferencet támadóknak hangsúlyozta: abban biztos lehet mindenki, hogy ez a választás egy pillanatig sem rengette meg a párton belül a DK elnökének tekintélyét, különösen annak tükrében, hogy a Demokratikus Koalíció lett az ellenzék legerősebb politikai formációja.

A baloldalon egyre erősebbek a hangok, amelyek szerint Gyurcsány Ferenc személye és elutasítottsága lehet a gátja a sikernek.

Nem csak a DK elnöke a felelős a választások elvesztéséért, de komoly szerepet játszhatott abban – erről beszélt Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke az ATV Öt című műsorában.

„Három személyi felelőse van. Gyurcsány Ferenc volt aki hendikeppet teremtett, Jakab Péter az, aki eltüntette a Jobbik szavazóit, és Márki-Zay Péter, aki borzalmas kampányt csinált. Ez a három együtt” – mondta Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója.

Hírdetés

Egy friss felmérés szerint az ellenzéki, valamint a bizonytalan szavazók háromnegyede szerint Gyurcsány Ferenc nyugdíjba vonulása sokat segítene a kormányváltás esélyein.

Gyurcsány Ferenc két hete a választási értékelőjén bevallotta, hogy megfontolta, de el is vetette annak a lehetőségét, hogy hátralépjen a politikától. Sőt! Szerinte mostantól a baloldalon mindenkinek gyurcsányabbnak kellene lennie.

Azt mondta: a baloldal egyetlen jövője abban van, ha több Gyurcsány lesz.

„Ezt mondom mindazoknak, akik menekülnek a gyurcsányozás elől. Akik a maguk politikai tevékenységét, identitását, programját abból vezetik le, hogy nem akarnak Gyurcsány lenni. Elkéstetek fiúk. Azok vagytok!” – fogalmazott a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb baloldali pártja lesz az új Parlamentnek, a többi ellenzéki pártnak Gyurcsány Ferenchez kell viszonyulnia az ellenzéki politizálás során – jelentette ki az M1-en Kiszelly Zoltán. A Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója hozzátette: a Demokratikus Koalíció elnöke továbbra is megkerülhetetlen marad a baloldalon, annak ellenére, hogy továbbra is ő az egyik legnépszerűtlenebb, ha nem a legnépszerűtlenebb politikus Magyarországon.

„Gyurcsány Ferenc negyven éve politizál, a KISZ-ben kezdte, és ott mindent megtanult már szerintem, amit a politikáról tudni kell. Ő egy jó machiavellista. Tehát azt látni kell, hogy ő utolsóként megy be a forgóajtón, elsőként jön ki. Ugye az utódpárt utódpártját hozta létre. 11 éve létrehozta a DK-t, ami az utódpárt utódpártja. Akkor egy éppen, hogy csak bejutottak a Parlamentbe, ugye alig tudtak frakciót alakítani és mostanra elérte, szívós munkával, hogy a DK lett a baloldal és az egész ellenzéknek a legerősebb pártja, és hát ő ezt a pozíciót szeretné megőrizni” – fogalmazott Kiszelly Zoltán.

A politológus azt mondta, Gyurcsány Ferenc abban érdekelt, hogy a DK legyen a Fidesz váltópártja. Ugyanakkor rámutatott arra, hogy ez nem sikerül, hiszen az ő személye ennek a legnagyobb gátja.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »