Niedermüller magyarázkodása: "nincs miért bocsánatot kérnem"

Niedermüller magyarázkodása: "nincs miért bocsánatot kérnem"

Ha olyan eget rengető botrányt nem is okozott Niedermüller kijelentése, mint Schobert Norbi gondolatai a szülés utáni elhízásról, amihez kis túlzással kamaszoktól kezdve az aggastyánig mindenki hozzászólt már az országban, azért néminemű közfelháborodást mégis kiváltott, miszerint a keresztény, fehér és heteroszexuális férfiak „rémisztő képződmények”.

Még kevesebben adtak hírt arról, mit reagált a gondolatai nyomán kirobbanó felháborodásra a gyurcsányista politikus. Vocem mittere in alteram partem – mondta egykor Seneca, azaz hallgattassék meg a másik fél is. Ha úgy tetszik, klasszikus „liberális értéket” fogunk gyakorolni, a jobboldali sajtóban egyedülálló módon portálunk fogja megadni a lehetőséget a magyarellenes polgármesternek, hogy védekezzen, ugyanis mi közöljük a Facebook-oldalán közzétett védekezését.

Mielőtt valaki túlságosan összehúzná a szemöldökét, ráncolná a homlokát, mi történik a Kuruc.infón, természetesen sok köszönet nem lesz benne. Niedermüller alighanem eltekintett volna attól, hogy ízekre szedjük magyarázkodását.

Ugyanis két – számára – vállalható viszontválasszal élhetett volna. Vagy felvállalja, hogy igen, gyűlöli a fehér, keresztény és heteroszexuális férfiakat, vagy pedig bocsánatot kér. Az első megvallásához nincs bátorsága, a második pedig esze ágában sem volt, mi sem áll tőle távolabb, ezért egy köztes, de annál szánalmasabb magyarázkodásba fogott, és az ATV-ben is elismételte azokat.

Lássuk csak!

A Magyar Hang egy, az ATV-n elhangzott beszélgetésben tett megjegyzésemet úgy értelmezi, hogy én rémisztőnek gondolom a fehér, keresztény hetero férfiak és nők csoportját. Erről természetesen szó nincs. De nem veszem fel az elém dobott kesztyűt, én nem fogok senkit rosszindulattal vádolni. Maradjunk abban, hogy vagy nem ismerik ebbéli meggyőződésemet, vagy másként értik szavaimat. Akkor most elmondom még egyszer kicsit másképpen. Hátha így könnyebb lesz.

Nem volt mit félreértelmezni, szavai teljesen világosak, ténylegesen ezt mondta. De nézzük tovább, hátha valóban „könnyebb lesz”. Ekképpen folytatja:

A beszélgetés a Fidesz kommunikációs válsága körül forgott. Ebben az összefüggésben mondtam, hogy a kormány ma már nyíltan szélsőjobboldali politikát és propagandát folytat, a “fehér nacionalizmus” retorikáját használja. Ennek lényege, hogy mindenkit kiközösít, s ha ennek a gyűlöletkeltő stratégiának a különböző rétegeit lehántjuk, akkor egyetlen csoport marad, a fehér, keresztény, hetero férfiak és nők csoportja, és ez rémisztő.

Azt már megszoktuk az SZDSZ-től, és Niedermüller kétségtelenül a hamisítatlan szadeszos ideológiát viszi tovább Gyurcsány védő szárnyai alatt, hogy aki nem homokos, nem zsidó, nem cigány, és így tovább, az potenciálisan „náci”, következésképpen „rémisztő képződmény”. Erőtlen, harmatgyenge kifogás, hogy ő csak a „Fidesz kommunikációjára” gondolt.

Nem az emberek, nem ez a csoport, hanem ez a kommunikációs stratégia a rémisztő. Nekem az égvilágon semmi bajom nincs a fehér, keresztény, hetero férfiakkal és nőkkel, csak azokkal, akik korlátozzák mások jogait és kirekesztenek másokat. Ha ők szabadon akarják követni saját meggyőződésüket, akkor egy demokráciában ezt nem lehet megtagadni másoktól sem.

Hírdetés

Ordas hazugság. Azért mégiscsak könnyebb volna, ha nem igazán léteznének így egyben ezek a „képződmények”, nem igaz? Tehát a fehér, keresztény és heteroszexuális férfiak. Hiszen akkor nem lenne képes kommunikációs stratégia szintjén „felhasználni” őket sem a kormány, sem más párt vagy szervezet. Ami nincs, nem okozhat problémát. Azokra, akikre egyaránt ráillenek a fenti jelzők, jobb volna, ha nem léteznének, minek adjunk „kommunikációs fegyvert” a „fasiszták” kezébe? Gondolja, több mint valószínű, Niedermüller.

A kormány azonban nem törődik a demokráciával, hanem arra a célra használja őket, hogy tőlük megkülönböztetve másokat megbélyegezzen. Miközben semmi, de semmi joga nincs a kormánynak arra, hogy ezekre az emberekre hivatkozva mindenki másra rákényszerítse a saját akaratát, hátrányosan megkülönböztesse a neki nem tetsző magatartás- és viselkedésformákat, és durván korlátozza a mindennapi élet szabadságát. Megítélésem szerint ez a lényeg, erről kellene beszélni

Igen, erről valóban kéne beszélni, márpedig arról a gyakorlatról, melyet pártja és körei folytatnak hazánkban és Európa-szerte. A „tolerancia diktatúrája”. Nem elég, ha valaki nem tesz negatív megjegyzést a fenti, szóban forgó, fehér, keresztény és heteroszexuális közösségtől eltérő csoportokra, kötelező őket szeretni. Saját magunkat pedig gyűlölni, hisz’ ez a valódi haladó szellemiség.

Végszóként, s nem a Fidesz védelmében, hiszen igen gyakran és döntő többségben áljobboldaliággal állunk szemben, valóban kommunikációs fogásokkal, de az újkori „Lenin-fiúk” vezére, Fekete-Győr András azt állította a Borkai-ügy kapcsán, „nincs két Fidesz”, tehát ami ott történt, az leképezi az egészet, akkor mi mondjuk ki nyugodtan, nincs két DK, nincs két Momentum, ez tükrözi hűen szellemiségüket. Mint ahogy egyik balliberális vezető sem határolódott el Niedermüllertől, saját pártja sem, így azt kell gondolnunk, és joggal feltételezhetjük is, a gyurcsányistáknak, a momentumosoknak közös ellenségképük a keresztény, heteroszexuális fehér ember.

Nos, így indulnak hát neki 2022-nek, melyet megtámogat természetesen a Jobbik is.

Nem kicsi a feladatunk, ennek kell útját állnunk. Hogy stílszerű legyek, a fehér, keresztény és heteroszexuális emberek védelmében.

Lantos János – Kuruc.info

Frissítés: közben mégis született egy ballib párti közlemény

Az ember nem igazán tudja már, sírjon vagy nevessen, de ez esetben inkább az utóbbihoz van kedvünk. Elmekórtani eset. Mint amikor valaki egy bántalmazó kapcsolatban él, el van nyomva az asszony által, semmi mozgástere, a külvilág számára is teljesen világos, csak egy báb, kinek önálló akarata nincs. De azért a kocsmában a haverok között 2-3 sör mellett el meri mondani, ő bizony mennyire független és kiáll magáért. A barátok pedig megértő mosollyal megveregetik a vállát, de ők maguk sem hiszik, mit a cimborájuk regél. Körül-belül ilyen a Jobbik közleménye is. Majd miután kipanaszkodta magát az elnyomott férj, megcsörren a telefonja, és első szóra ugrik is. Vajon Jakab mobilja csörög már, s várja őt a vonal túlsó végén Fletó?

Elfogadhatatlan Niedelmüller Péter nyilatkozata

A Jobbik szerint teljességgel elfogadhatatlan Niedermüller Péter család-, magyar- és keresztényellenes nyilatkozata. A DK-s politikus durván túllőtt a célon, amikor úgy fogalmazott: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heretoszexuális férfiak, meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

A Jobbik úgy látja, Niedermüller Péternek nincsen keresnivalója a közéletben, ha szerinte belefér a többségi magyar társadalom lenézése, megalázása. Reméljük nem az az oka a gyűlölködésnek, hogy ő maga is fehér bőrűnek született Magyarországon.

Jobbik Magyarországért Mozgalom


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »