Niedermüller és Ujhelyi

Niedermüller és Ujhelyi

Niedermüller se semmi… de ehhez az Ujhelyihez fogható valami tényleg egyszer egy évszázadban mászik elő a lapos kövek alól. Nem baj te becstelen fasz, jövőre remélem mehetsz vissza Botka mellé táskahordozónak.

Ujhelyi: „A börtön senkinek sem könnyű, azonban a Gruevszkihez és Orbánhoz hasonló bűnözők oda valók”

2018. november 21. 18:18

Akcióba lendült a baloldal – Niedermüller kérdésekkel fordult Manfred Weberhez, Ujhelyi István Twitteren reagált Trócsányi kijelentésére.

Hírdetés

Kérdésekkel fordult Manfred Weberhez, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetőjéhez Nikola Gruevszki korábbi macedón kormányfő ügyében szerdán Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője.

„A jog érvényesülésének szellemében járt-e el a magyar kormány, amikor menekültstátuszt adott a korrupció miatt jogerősen elítélt Gruevszkinek? Az európai biztonság érdekében járt-e el a magyar kormány, amikor diplomatautóval és egyszeri belépésre jogosító engedéllyel segítette az érvényes útlevéllel nem rendelkező Gruevszki bejutását az Európai Unió területére?” – egyebek mellett ezen kérdéseket tette fel Niedermüller a Fideszt is soraiban tudó EPP úgynevezett csúcsjelöltjének.

„Igen beszédes Weber és a néppárti képviselők hallgatása. Ha az EPP ezután is megtartja a Fideszt a tagjai között azért, hogy a jövő évi választásokon többséget szerezzen, akkor az üzenet teljesen világossá válik: a néppártnak politikai erkölcse nincs, csak látszatelvei vannak” –hangsúlyozta.

Eközben Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő Trócsányi László igazságügyi miniszter azon kijelentésére reagált, miszerint „legyünk őszinték, egy volt miniszterelnök, ha bevonul egy börtönbe, annyira nem lehet könnyű a helyzete”. „A börtön senkinek sem könnyű, azonban a Gruevszkihez és Orbánhoz hasonló bűnözők oda valók” – írta Ujhelyi a Twitteren.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, viszont múlt héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, miután nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A volt miniszterelnök később bejelentette, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól, amelyet időközben meg is kapott.

(MTI)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »