Niedermüller büntetlenül mondhat bármit…

Már majdnem feljelentettem Niedermüller Pétert. Az utolsó pillanatban aztán meggondoltam magam. Rájöttem ugyanis, hogy ez a bajkeverő bizony büntetlenül mondhat azt, amit akar. Már, ha okosan teszi. És okosan teszi…

***

Eredeti tervem az volt, hogy feljelentem a Dk üdvöskéjét, s már az előkészületeket is megtettem. A következő – nem túl hosszú, ám annál lényegre törőbb feljelentést fogalmaztam meg:

Alulírott Varga-Bíró Tamás (név, cím, személyes adatok) feljelentést teszek Niedermüller Péter (lakcíme ismeretlen), a Demokratikus Koalíció alelnöke, Budapest VII. kerület (Erzsébetváros) polgármestere ellen.

Niedermüller Péter az ATV televíziós csatorna „A nap híre” címet viselő, Simon András vezette 2020.01.23-i műsorának 22 perc 30 másodperctől kezdődő részében a következő kijelentést tette:

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogyha lehántod ezeket a gyűlöletmagokat, ugye itt fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak… Igen, meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. És hogy ez azért borzalmas, mert hogyha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze… Ebből. Mondom csöndesen nektek. És ez a legborzalmasabb. Mert ebből a rendszerből mindenki ki van zárva, akkor elmondom még egyszer: aki nem fehér, nem keresztény, nem heteroszexuális, és nem… ööö… hogy mondjam… ööö… Ugyanazt a… ööö… ööö… határtalanul unalmas arcot és ruházatot ölti föl, amit negyven éve, vagy ötven éve magán hord.”

Úgy is, mint felelősen gondolkodó, jogkövető magyar állampolgár, s úgy is, mint fehér, heteroszexuális keresztény ember, úgy gondolom, hogy Niedermüller Péter a fenti kijelentésével megvalósította a Btk. 332. § b) és c) pontja – Közösség elleni uszítás bűntettét, hiszen nagy nyilvánosság előtt, közszereplőként, valamint választott képviselőként a fehér, keresztény, heteroszexuális emberek ellen uszított.

Kiemelten fontosnak tartom megemlíteni, hogy Niedermüller Péter, mint választott polgármester, az egész kerülete lakosságának jólétéért és emberi méltóságáért felel, beleértve a kerületben élő fehér, keresztény, heteroszexuális embereket is. A fenti kijelentés megtétele után viszont joggal vélelmezem azt, hogy az általa vezetett kerületben ezek az emberek a közeljövőben negatív diszkrimináció áldozatai lehetnek.

Niedermüller Péter rasszista, kirekesztő kijelentése okán kérem a Tisztelt Hatóságot, hogy vizsgálja ki feljelentésem jogosságát, s amennyiben a feljelentést jogosnak és megalapozottnak találja, indítsa meg ez ügyben a vizsgálatot!

***

Hírdetés

Mielőtt elindultam volna a rendőrségre, úgy gondoltam, nem árt újból átnézni a feljelentés, főként abból a nézőpontból, hogy per esetén milyen eredményre számíthatok. Minden lehetséges fórumon ugyanazt találtam, amit később ügyvéd ismerőseim is megerősítettek:

– a „clear and present danger” formula értelmében a közösség elleni izgatás bűncselekményének vizsgálatakor a nyilvánvaló és közvetlen veszély tesztjét és a támadott értékek egyediségének követelményét mindenképpen figyelembe kell venni. Csak bizonyos mérték fölött (azaz a nyilvánvaló és közvetlen veszély esetén) igazolható alkotmányosan a szabad véleménynyilvánításhoz való jog korlátozása; (v.ö. ha Erzsébetváros nem fehér, nem heteroszexuális és nem keresztény lakói félelemből elkezdik gyilkolni a fehér, heteroszexuális keresztény lakókat – vbt)

– a véleménynyilvánítás szabadsága csak nagyon szűk körben korlátozható;

Azaz a törvény nem rögzíti világosan, hogy meddig terjed a véleménynyilvánítás szabadsága, s mettől számít a kimondott gondolat gyűlöletbeszédnek.

Természetesen polgári peres úton is beperelhettem volna Niedermüllert, de itt is kudarcra lettem volna ítélve. Ugyanis a bírósági gyakorlat alapján csak akkor állapítható meg a jogsérelem, ha a gyűlöletbeszéd tárgya egyértelműen beazonosítható személy, így egy csoport ellen irányuló gyűlöletbeszéd ellen ez alapján nem lehet fellépni.

Ha tehát Niedermüller ellen magán bűnvádi eljárást kezdeményezek, akkor a bíróság meg fogja állapítani, hogy a véleménynyilvánítás szabadságát sértené az elmarasztaló ítélet.Ha pedig polgári peres úton perelném, akkor a bíróság kimondaná, hogy sem nem ellenem, sem nem más beazonosítható személy ellen nem szólt az ominózus gyűlöletkeltés, mely szerint a „heteroszexuális fehér keresztény emberek” csoportja egy „rémisztő képződmény” (sic!).

***

Summa summarum a Btk. 332. §-a úgy, ahogy van, egy nagy kalap szar. Ugyanannyira nagy kalap, és ugyanannyira szar, mint a Btk. 258. §-a, azaz a hazaárulás büntetőjogi szankcionálása.

E két témakörben ideje lenne már végre olyan törvényeket hozni, amelyeket a hatóság be is tartat, s ez talán megteremtené azt a hozadékot, hogy az állampolgárok is betartanák a törvényt, ha más miatt nem, hát félelemből.

***

Addig pedig Niedermüller Péter és társai azt mondanak, amit csak akarnak. Büntetlenül és büntethetetlenül. Mármint… a fehér, heteroszexuális keresztényekre.() VBT ()Kiemelt kép: MTI – Balogh Zoltán

 

The post Niedermüller büntetlenül mondhat bármit… appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »