Nézők nélkül játszanak a Rapid ellen (Labdarúgás, 1. Liga)

Nézők nélkül játszanak a Rapid ellen (Labdarúgás,  1.  Liga)

A keddi hazai győzelem után a Sepsi OSK ma az FC Rapid csapatával játszik Mioveni-ben az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. A találkozót zárt kapuk mögött rendezik, ugyanis a fővárosi csapatot a múlt héten szurkolói rendbontás miatt megbüntették. A 19.55-kor kezdődő találkozót Sebastian Colțescu vezeti.

Hét nap alatt immár harmadik mérkőzését játssza a sepsiszentgyörgyi gárda, amely ezúttal az FC Rapid vendégeként igyekszik életben tartani esélyét a felsőházi rájátszásba jutásra. A hétközi fordulóban Cristiano Bergodi csapata hazai környezetben győzött a Medgyesi Gázmetán ellen, míg Mihai Iosif együttese gól nélküli döntetlent játszott az FC Volun­tari vendégeként. A háromszéki és a háromszoros bajnok bukaresti alakulat eddig csak egyszer mérkőzött meg, tavaly októberben négygólos találkozón osztoztak a pontokon. Az odavágóban a Rapid kétgólos előnybe került Lucian Goge és Saifeddine Alami találataival, az első félidőben Kevin Luckassen tizenegyesből szépített, majd a szünet után ugyanő egyenlített. A fővárosi csapat mindössze három ponttal előzi meg a rangsorban a székelyföldi együttest, amely győzelem esetén a hetedik helyre ugorhat. A fővárosi gárda december 10. óta nyeretlen a bajnokságban, idén négy mérkőzésen mindössze három pontot szerzett, a legutóbbi három találkozót döntetlennel zárta.

„Nagyon jó csapattal játszunk, hosszú ideig az első hatban voltak, viszont az utóbb időben nem győztek, így visszacsúsztak a rangsorban. Biztos vagyok benne, hogy számunkra nagyon körülményes mérkőzés lesz. Ez a zsúfolt program nemcsak nekünk, hanem a többi csapatnak is nehézséget okoz, de remélem, sikerül életben tartani az esélyeinket a playoffba jutásra. Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a három pont érdekében, ám tisztában vagyunk vele, hogy az ellenfelünk tapasztalt és fiatal játékosokkal egyaránt rendelkezik. Szép emlékeket őrzök azokból az időkből, amikor még Bukarestben dolgoztam, Szuperkupa-győzelmet is ünnepelhettem. Hagyománnyal rendelkező csapat a Rapid, szurkolói csodálatosak, velem igazán jól bántak. Ezúttal ellenfélként találkozunk, és nagyon örülnék, ha győznénk. Szurkolók nélkül lépünk pályára, de úgy gondolom, hogy csak magunkkal kell foglalkoznunk, minden szempontból jól kell játszanunk” – nyilatkozta Cristiano Bergodi vezetőedző.

A 26. forduló programja: * ma: FC Rapid–Sepsi OSK (19.55 óra) * szombat: FC Farul–FC Voluntari (14 óra), Medgyesi Gázmetán–Kolozsvári CFR (19.55 óra) * vasárnap: FC Argeș–Mioveni (14.30 óra), Aradi UTA–FC Dinamo (17 óra), FCSB–Chindia Târgoviște (19.55 óra) * hétfő: FC Botoșani–Academica Clinceni (17.30 óra), Universitatea Craiova–U Craiova (19.55 óra).

Hírdetés

Eredmények, 25. forduló: FC Voluntari–FC Rapid 0–0, Chindia Târgoviște–FC Argeș 1–1 (gólszerzők: Dulca 21., illetve Ișfan 64.), Mioveni–FC Farul 1–1 (gsz.: Scarlatache 21., illetve A. Petre 39.), Academica Clinceni–FCSB 0–3 (gsz.: Cordea 5., Tănase 19., 49. – tizenegyesből), U Craiova–FC Botoșani 3–2 (gsz.: Bălan 16., Bauza 22., Compagno 78., illetve Roman 18., 41.).

 

Megbüntették a háromszéki klubot

A Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága szerdán több klubot is pénzbüntetéssel sújtott. A döntés értelmében a sepsiszentgyörgyi csapatnak 30 ezer lejes bírságot kell fizetnie, ugyanis az Universitatea Craiova elleni hazai mérkőzésen nem tartotta be a járványügyi szabályokat. Az indoklás szerint egy olyan személy tartózkodott az öltözők közelében, aki nem rendelkezett a szükséges iratokkal. Szurkolói rendbontás miatt pénzbírságot róttak ki az FCSB és az FC Dinamo csapatára, előbbi 60 ezer, utóbbi 15 ezer lejt fizethet a szak­szövetségnek, mivel a fővárosi ultrák piro­technikai eszközöket dobáltak a pályára.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »