Nézettségi rekord felé halad a Saul fia

Nézettségi rekord felé halad a Saul fia

Egyre nő az Oscar-jelölt Saul fia nézőszáma. Kevés magyar film volt képes a közelmúltban arra, hogy megugorja a 120 ezres nézőszámot, Nemes Jeles László alkotásának ez már sikerült.

Nemes Jeles László Golden Globe-díjjal kitüntetett alkotása 33 hete szerepel a magyarországi mozik műsorán. Az eredetileg tavaly júniusban bemutatott filmet a hétvégén 12 433-an látták, ezzel a film össznézőszáma 122 166-ra emelkedett – közölte hétfőn a film magyarországi forgalmazója, a Mozinet. Mivel a filmet Oscar-díjra is jelölték, már biztosnak tekinthető, hogy megdönti majd a hazai nézettségi rekordokat.

Hírdetés

Kevés magyar film volt képes a közelmúltban arra, hogy megugorja a 120 ezres nézőszámot. Jelen pillanatban az Orosz Dénes rendezésében készült romantikus vígjáték, a Coming out az új filmtámogatási rendszer legjobb teljesítménye 141 ezres nézőszámmal. 120 ezer feletti nézőszámot tudott produkálni Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje, a Liza, a rókatündér is; az animációval megbolondított romantikus vígjáték 126 ezres nézőszámmal zárt a mozikban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »