Neymar Ronaldinhót is beállította a saját csapatába

Neymar Ronaldinhót is beállította a saját csapatába

Neymar, ha tehetné, brazil játékosokkal rakná tele a PSG csapatát. Legalábbis erre következtethetünk abból a névsorból, amelyet a mostani szezonban az ötvenedik születésnapját ünneplő párizsi csapat álomtizenegyeként felírt.

Tegyük gyorsan hozzá, Neymar csak azok a játékosok között válogatott, akiket ő maga is látott játszani, így nem kerültek szóba az első huszonöt év legendái, mint Mustapha Dahleb, Dominique Bathenay, Safet Susić vagy Dominique Rocheteau.

Az is érdekes, hogy Neymar nem voksolt Kylian Mbappéra, vagy a korábbi társak közül például Edinson Cavanira.

A kapusa Gianluigi Buffon, vélelmezhetően nem párizsi pályafutása alapján. A védőnégyest brazilok alkotják, Daniel Alves, Alex, David Luíz és Maxwell, itt Thiago Silva a nagy kimaradó.

Hírdetés

A középpályások közül Thiago Mottáé a védekező poszt, David Beckham és Nené a két szélső, a támadó középpályás pedig Ronaldinho. Talán Nené választása lehet meglepő, de kétségtelen, hogy Neymarral nagyon jó barátságot ápol. Minden évben szerveznek együtt előbbi szülővárosában, Jundiaíban jótékonysági futballmérkőzést a nélkülözők megsegítésére.

Elöl a két csatárposzt Zlatan Ibrahimovićé és Libéria államelnökéjé.

Utóbbi természetesen George Weah, az egyedüli játékos a kiválasztottak közül, aki már a kilencvenes években, ha úgy tetszik, a XX. században is játszott a Paris Saint-Germainben.

Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »