„Neveletlenek, arrogánsak”. Lesújtó képet fest a hazamenekülő románokról egy aradi orvos

„Neveletlenek, arrogánsak”. Lesújtó képet fest a hazamenekülő románokról egy aradi orvos

Saját és embertársaik megbetegítése iránti nemtörődömséggel, a tisztelet teljes hiányával vádolja egy aradi orvos azoknak a több tízezer román állampolgároknak egy részét, akik ebben az időszakban tartanak haza Nyugat-Európából.
Vlad Roşca közösségi oldalán számol be a Nagylak II autópálya-határátkelőnél teljesített szolgálatáról, amelynek során az országba belépő polgárokat vizsgálják, kifaggatva őket, hogy honnan jönnek, hová tartanak. A Magyarország által megnyitott humanitárius folyosón az elmúlt napokban több mint húszezer személy lépte át a román-magyar határt azok közül, akik ideiglenesen Ausztriában rekedtek, miután a magyar hatóságok a határok lezárásáról döntöttek a külföldi állampolgárokkal szemben.

Hírdetés

Az orvos szerint kollégáival együtt hamar rájöttek, hogy a belépők esetében nem csak a koronavírus ellen harcolnak, hanem a tapintatlanság, érzéketlenség és a mások iránti tisztelet teljes hiányával.

Roşca bejegyzésében úgy fogalmaz, a hazamenekülők egy része a tisztelet teljes hiányát tanúsítják az orvosok, valamint egész Románia iránt. „Arrogancia, felületlenség, neveletlenség, tanulatlanság, volt itt részünk mindenben. Nekik semmi sem számít, nem akarnak karantént, nem értik meg az elkülönítés fontosságát, annak kockázatát, hogy másokat is megfertőzhetnek, ők minden áron haza akarnak jutni. Számukra a románok nem számítanak, csak Romániát akarják utolsó lehetőségként és esélyként” – olvasható az aradi orvos bejegyzésében.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »