Nettó két és fél milliárd forintos karácsonyi ajándékot kapott az ország gázszerelője

Nettó két és fél milliárd forintos karácsonyi ajándékot kapott az ország gázszerelője

Az Átlátszó szúrta ki pénteken az EU-s közbeszerzési értesítőben, hogy a MÁV megbízásából a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő R-Kord Kft. a Prolan Zrt.-vel közösen építheti ki a Pécs–Dombóvár vasúti szakaszon a forgalomirányító KÖFI-berendezést. A nettó két és fél milliárdos megbízás remek karácsonyi ajándék is lehet a felcsúti polgármester számára.

A MÁV nyáron kiírt tenderére tíz jelentkezőt vártak, de csupán ez az egy ajánlat érkezett, így nem volt nehéz nyertest hirdetnie a MÁV-nak. A Zengő 2016 Konzorciumba összeállt két cégnek 16 hónap alatt kell elvégeznie a 14 állomást és megállóhelyet érintő munkát – írta meg az Átlátszó.

Hírdetés

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara honlapján található információk szerint az R-Kord Kft. 2016-ban több olyan vasúti projektben is részt vett, amelyet az adatbázis szerint Csányi Sándor OTP-je négymilliárd forintnyi jelzáloghitellel finanszírozott. Arról, hogy a Mészároshoz köthető cégek az elmúlt években rengeteg OTP-hitelhez jutottak, már a 444.hu is írt korábban. A cikk szerint a felcsúti vállalkozó 2014. szeptember és 2016. április között több mint 10 milliárd forintnyi hitelt kapott a legnagyobb magyar banktól, amelynek fedezetéül a cégek birtokában lévő eszközök szolgálnak.

Mészáros mostani konzorciumi partnerével, a Prolan Zrt.-vel kapcsolatos cégadatokat böngészve kiderül, hogy a részvénytársaság egyik igazgatósági tagja Mráz Dániel, aki Mráz Ágoston Sámuel bátyja. Az ifjabbik Mráz a kormányközeli agytröszt, a Nézőpont-csoport vezérigazgatója.

(MNO)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »