Netanjahuról még akkor is ordít a zsidó pimaszság, ha gratulál

Csaknem egy hetes késéssel gratulált Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden Angela Merkel német kancellárnak a március 14-i kormányalakításhoz. A két politikus telefonbeszélgetéséről az izraeli kormányfő szóvivője számolt be.

Az illetékes szerint Merkel és Netanjahu megállapodtak, hogy a következő hónapokban folytatják a kormánykonzultációkat Jeruzsálemben. A szóvivő ugyanakkor nem tért ki arra, hogy a beszélgetésre miért csak majdnem egy héttel Merkel negyedik kancellári kinevezését követően került sor.

Netanjahu emellett Heiko Maas külügyminiszterrel is egyeztetett telefonon, és megállapodtak a német diplomácia vezetőjének izraeli látogatásáról. A német külügyminisztérium már a múlt héten megerősítette az izraeli kormányfő és a német tárcavezető találkozóját.

Hírdetés

A dpa német hírügynökség emlékeztetett arra, hogy 2017 eleje óta feszültségek terhelik a német-izraeli kapcsolatokat. Merkel akkor határozatlan időre elhalasztotta a kormányközi konzultációkat Izrael ciszjordániai telepespolitikája miatt.

Tovább mélyült a viszály, amikor Netanjahu lemondott egy találkozót az Izraelbe látogató korábbi német külügyi tárcavezetővel, Sigmar Gabriellel, mert az akkori miniszter kormánykritikus szervezetekkel is egyeztetett. A konfliktust végül januárban sikerült rendezni Gabriel ismételt látogatása alkalmával.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »