Netanjahu meglátogatta bin Szalmán herceget Rijádban?

Netanjahu meglátogatta bin Szalmán herceget Rijádban?

Kedden egy titokzatos magángép szállt fel Tel-Avivban és jordániai átszállással Szaúd-Arábiába repült. Egyes híresztelések szerint a gépen az izraeli miniszterelnök ült.

Az amerikai regisztrációval rendelkező Challanger 604-es kedden Tel-Avivból a jordán fővárosba repült, ahol mindössze néhány percet állt, majd továbbrepült Rijádba, majd alig egy óra után visszatért Izraelbe – írta a The Jerusalem Post.

A titokzatos út után mindenki azt kérdezi, vajon ki volt a gép utasa?

Az azonosítatlan, amerikai tulajdonú magángép az elmúlt hónapokban többször repült Tel-Aviv és Kairó között. A Háárec egyik riportere azt is felfedezte, hogy Mark Esper amerikai védelmi miniszter is pont Rijádban tartózkodott kedden.

Hírdetés

A Mááriv héber nyelvű napilap egyik riportere, Joszi Melman Twitterren azt írta, hogy a gépen valószínűleg Benjamin Netanjahu miniszterelnök, vagy a Moszád vezetője, Joszi Cohen ült.

Az út rendkívül szokatlan, hiszen izraeli állampolgár nem léphet szaúdi területre, ráadásul a gép feltűnően akadálytalanul közlekedett.

Az elmúlt évben az iráni fenyegetés miatt megerősödött az izraeli-arab együttműködés. Nemrég az is felmerült, hogy egy meg nem támadási egyezmény van készülőben Izrael és az Öböl-országok között.

Neokohn.hu,  The Jerusalem Post Izrael

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »