Netanjahu megerősítette, hogy Izrael a felelős a hétfői szíriai támadásért

Benjamin Netanjahu miniszterelnök kedden megerősítette, hogy Izrael a felelős az előző éjszakai támadásért a szíriai Golán-fennsíkon. A SANA állami hírügynökség szerint egy izraeli tank vagy tankok tüzet nyitottak egy elhagyatott kórházra Kuneitrában és egy közelben lévő megfigyelőállomásra. Személyi sérülés nem törtent, de anyagi károk keletkeztek.

„Minden nap, egyfolytában azon dolgozunk, hogy meggátoljuk Iránt. Minden nap, beleértve tegnap is, Irán ellen, valamint a régióba való beágyazódására irányuló erőfeszítései ellen intézkedünk,” mondta Netanjahu, mielőtt Lengyelországba utazott volna egy konferenciára, amely Teherán közel-keleti tevékenységére összpontosít.

Hétfő este a szír állami média közölte, hogy Izrael tüzérségi csapásokat mért Kuneitra városára.

A SANA állami hírügynökség szerint egy izraeli tank vagy tankok tüzet nyitottak egy elhagyatott kórházra Kuneitrában és egy közelben lévő megfigyelőállomásra. Személyi sérülés nem törtent, de anyagi károk keletkeztek.

Kuneitra a Golán-fennsík túloldalán, a két ország közötti demilitarizált zónában fekszik.

Hírdetés

A 12-es csatorna kedd esti riportja azt állította, a támadás iráni támogatású siíta milicistákat célzott, akik bázist próbáltak létesíteni az izraeli határ közelében.

Múlthéten az izraeli támadások megfékezésére üzembe helyezték az orosz SZ-300 fejlett légvédelmi ütegeket Szíriában.

Hétfőn Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes Izrael Szíriában végrehajtott támadásait törvénytelennek és indokolatlannak nevezte.

Izraeli repülőgépek több száz légicsapást hajtottak végre az évek során a háború sújtotta országban. A zsidó állam hadserege összhangban a Dél-Szíriában működő iszlamista csoportokkal indította a támadásokat a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségeseinek állásaira.

Újkelet nyomán


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »