Netanjahu: Izrael nem engedi meg, hogy Iránnak atomfegyvere legyen

Netanjahu: Izrael nem engedi meg, hogy Iránnak atomfegyvere legyen

A több mint 200 nukleáris robbanófejjel rendelkező Izrael állam miniszterelnöke, Benjamin Netanjahu kijelentette, hogy hazája nem engedi meg azt, hogy Irán atomfegyvert fejlesszen ki. Szerinte ez ugyanis fenyegetést jelentene Izraelre nézve.

Netanjahu az amerikai védelmi miniszterrel tartott közös sajtótájékoztatót a megszállt Jeruzsálemben, ahol kijelentette, hogy Irán folyamatosan fenyegeti hazáját és sohasem fog felhagyni azzal, hogy atomfegyvert fejlesszen ki. Azonban a több mint 200 izraeli nukleáris robbanófejről, melyet még az ENSZ sem ellenőrizhet, nem esett szó a sajtókonferencián.

A közös konferencián Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az amerikai kormányzatoktól ilyenkor megszokott módon csupán annyit mondott, hogy az Egyesült Államok elkötelezett ,,Izrael,, biztonsági és katonai meghatározó szerepe mellett a térségben.

Hírdetés

Az amerikai védelmi miniszter Tel Avivban találkozott Benny Gantz izraeli védelmi miniszterrel is, aki Iránt a ,,világ biztonságát veszélyeztető államnak,, nevezte. Szerinte Iránnal az atomprogrammal kapcsolatban csupán olyan megegyezést lehet kötni, mely az Egyesült Államok és Izrael érdekeit is szolgálja. Izrael azonban a világ valamennyi országától azt várja kém hogy az ő érdekeit szolgálják.

Az Egyesült Államok ugyanis szeretne visszatérni a még 2015-ben Iránnal kötött atomalkuhoz, melyből Donald Trump elnök egyoldalúan kilépett.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »