Netanjahu: A Golán továbbra is Izrael része marad

Netanjahu: A Golán továbbra is Izrael része marad

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy az Izrael állam által megszállt Golán-fennsík továbbra is a cionista ország részét képezi.

Ezt a kijelentést azután tette, miután Antony Blinken amerikai külügyminiszter egy sajtótájékoztatón megerősítette, hogy Washington továbbra is az ún. ,,Izrael állam,, részeként ismeri el a megszállt Golán-fennsíkot.

A jelenlegi feltételek mellett pedig elfogadják azt, hogy az izraeli hadsereg ellenőrizze az eredetileg Szíriához tartozó területet.

Az erről szóló amerikai döntés meg a Trump kormányzat idején született, ahogyan az amerikai nagykövetség áthelyezése is a megszállt Jeruzsálembe.

Hírdetés

Az amerikai külügyminiszter kijelentésén felbátorodva Netanjahu a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a ,,Golán–fennsík mindörökre Izrael része marad.

Benny Gantz izraeli védelmi miniszter pedig elmondta, hogy Izrael továbbra is együttműködik az amerikai kormányzattal, hogy minél több arab állammal megtörténhessen a kiegyezés aminek alapfeltétele a  cionista ország elismerése.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syria Insider)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »