Népszerű az ingyenjogsi

Eddig 729-en szereztek jogosítványt az állami és uniós forrásokból finanszírozott haszonjárművezető-képzésen – írja a Világgazdaság keddi száma az OFA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójára hivatkozva.

E cég valósítja meg a kormányhivatalokkal közösen azt az országos programot, amelynek célja a logisztikai ágazatot sújtó hatezer fős, krónikus sofőrhiány felszámolása. Amíg e cél nem teljesül, a program garantáltan folytatódik – mondta Pákozdi Szabolcs.

Hírdetés

Jelenleg 4600, döntően tehergépjármű-vezető képzése kezdődött meg, és további kétezer fő megfelelt az előzetes szűrési feltételeknek. Ők a pályaalkalmassági (PÁV) vizsgálatra várnak, ezt követően kezdhetik meg a tanfolyamot. A regisztrált érdeklődők száma 36.800, közülük mintegy 11 ezren vettek részt csoportos tájékoztatón, az előzetes szűrésen pedig 8500-an mentek át.

A képzések nagyobb hányada még folyik, a tanfolyamot befejezők közül sokan vizsgáznak a közeljövőben.

A Világgazdaság emlékeztet, a kormány másfél éve döntött arról, hogy az égető hazai sofőrhiány problémáján a képzés támogatásával próbál segíteni. Összesen ötmilliárd forintos európai uniós és hazai forrásból mintegy hétezer gépjárművezető részére fedezi a C és E kategóriás jogosítvány megszerzésének költségeit.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »