Népszámlálás: 5,22 millióan kapcsolódtak be az adatgyűjtésbe

Népszámlálás: 5,22 millióan kapcsolódtak be az adatgyűjtésbe

A népszámlálás elektronikus és asszisztált formájába 5,22 millióan kapcsolódtak be eddig – írja a TASR. Hozzáteszik, ez a szlovákiai polgárok becsült számának 92,7 százaléka. A szlovák hírügynökség a Statisztikai Hivatalra hivatkozva számolt be az adatokról. 

Az online népszámlálás során – ami március 30-án ért véget – 4,84 millió ember töltötte ki az űrlapot, míg május 3. és június 13. között 376 000 polgár adatait vették fel a számlálóbiztosok.

„Nekünk ezek a számok sikert jelentenek, köszönjük mindenkinek a részvételt” – mondta Alexander Ballek, a Statisztikai Hivatal elnöke. Ľudmila Ivančíková, a Statisztikai Hivatal Társadalmi Statisztikai és Demográfiai Részlegének főigazgatója arról számolt be, hogy

Hírdetés

A legkevesebb megszámoltatott Pozsony megyében él, ez a régió végzett egyedül 90% alatt. A fővárosban 441 000 lakost számoltak össze, ami a becsült lakosság 88 százaléka.

Az adatgyűjtést ugyan még nem fejezték be teljesen, az első elemzések már a 2021-es év végén elérhetőek lesznek a népszámlálás honlapján.

(LB/TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »