Néppárti osztrák identitást megőrző program: Ausztria keresztény-zsidó ország

Néppárti osztrák identitást megőrző program: Ausztria keresztény-zsidó ország

Három héttel az osztrák parlamenti választások előtt bemutatta pártja migrációról, integrációról és biztonságról szóló intézkedéstervét Sebastian Kurz, az Osztrák Néppárt (ÖVP) listavezetője.

Szerdai sajtójelentések szerint az ÖVP választási programjának részét képező dokumentumában leszögezik, hogy Ausztria keresztény-zsidó ország, ahol a tömeges bevándorlás kezdete óta jelentős változások következtek be. Ezért többek között "szeretnék megőrizni az osztrák identitást". A párt tervei között szerepel a politikai iszlám betiltása is. (Ebben a német nyelvű beszámolóban olvasható, hogy keresztény-zsidó szokású országnak nevezi Ausztriát – a szerk.)

A szeptember 29-én esedékes előrehozott választásokon győzelemre esélyes ÖVP kormányra kerülése esetén kevesebb támogatást kapnak majd azok a családok, amelyeknek gyermekei nem járnak iskolába. A tanulók 14 éves koráig kiterjesztenék a fejkendőviselési tilalmat, és szigorítanák a bevándorlók munkavállalására vonatkozó szabályokat. Ha például egy Bécsben élő menedékkérő Tirolból kap állásajánlatot, köteles lesz elfogadni.

Az általános iskolákban pedig bevezetnék az állampolgári ismeretek tantárgyat, ahol az osztrák alkotmány és a jogállamiság alapjait sajátíthatják majd el a diákok – áll a Sebastian Kurz által kedden ismertetett intézkedéstervben.

A volt osztrák kancellár szeretné jelentősen megerősíteni pártja pozícióit a szeptember végi választásokon – derült ki egy kérdőívre adott válaszaiból. A választásokon induló pártok listavezetői számára az APA osztrák hírügynökség állított össze kérdőívet.

Hírdetés

Egyik válasza szerint Kurz azt szeretné, hogy pártja annyira megerősödjön, hogy ne kelljen koalíciót kötnie a baloldallal. A politikus Helmut Kohl néhai német kancellárt nevezte meg kedvenc történelmi személyiségeként, a reformok között pedig a berlini fal lebontását tartja a legfontosabbnak, ami megfogalmazása szerint "egy nagyon fontos pillanat" volt Európa számára.

(MTI)

Kurz ennyire "keresztény"-zsidó szokású:

Nem ez a harc lesz a végső: fokozza a burjánzó antiszemitizmussal szembeni frontvonalat az Európai Tanács

Strache elhatárolódott az osztrák identitáriusoktól, Kurz elégedett

Kurz szerint az ország 96 százalékát nem érinti, így már nem munkaszüneti nap Ausztriában a nagypéntek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »