Nemzetközi eljárást ígér Orbán ellen Dániel Péter

Szombaton a provokátor-ügyvéd levelét fújta be postaládánkba a szél. Ebben Dániel Péter arra a korábbi cikkünkre reagált, amelyben Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal boncolgattuk, miért nem kérik a magyar hatóságok az ügyvéd kiadatását, aki ellen elfogatóparancs van érvényben Magyarországon.

Az e-mailt nem csak nekünk küldte el, de lényegében a mi felvetésünkre reagált benne – igaz, az ügyészség vagy Lattmann álláspontjától merőben eltérő magyarázatot talált arra, hogy Izrael miért is nem adná ki őt Magyarországnak. Sőt, az ügyvéd még vissza is támadt, nemzetközi eljárással fenyegetve hazánkat. Röviden:

Orbán Viktor és „rendszere” fasiszta, Őellene, Dániel Péter ellen koncepciós eljárás zajlott, Izrael ezért nem adná ki őt a magyar államnak, Ő maga viszont kártérítést követel az antiszemitizmus és a koncepciós büntetőügy miatt is a magyar államtól.

Íme a levél, változtatások nélkül:

„A nevem dr. Dániel Péter és izraeli állampolgár vagyok. Soha nem követtem el semmilyen bűncselekményt. Magyarországon 16 évig praktizáltam ügyvédként és évekig harcoltam civil aktivistaként a magyar demokrácia ügyéért, sajnos sikertelenül.

Nem vagyok és nem is voltam „gyurcsányista”, hiszen minden demokratikus párttal együttműködtem, de egyiknek sem voltam a tagja soha.

A magyar hatóságok egy koncepciós ügyet kreáltak ellenem és egy jogsértő elfogatóparancsot adtak ki.

Hírdetés

Azért nem kérik a kiadatásomat Izraeltől, mivel pontosan tudják, hogy ez a jogsértő koncepciós eljárás, illetve az ellenem kiadott törvénytelen elfogatóparancs nemzetközi botrányhoz vezetne. De van egy rossz hírem Orbánék részére.

Nemzetközi eljárást fogok kezdeményezni izraeli állampolgárként és kártérítési igényt fogok előterjeszteni a Magyar Állam ellen

a fenti súlyos jogsértéseik miatt. Az eljárás során vizsgálni fogják a koncepciós büntetőügyet és az ellenem elkövetett súlyos, antiszemita támadásokat is.

Izrael pedig természetesen soha nem fog kiadni a fasiszta orbáni diktatúrának.

Dióhéjban ennyi. Shalom! dr. Dániel Péter”.

Korábbi cikkünkben arról írtunk: nem kéri Dániel Péter kiadatását az elfogatóparancsot kiadó Fővárosi Főügyészség, amit azzal az elképesztő indokkal támasztottak alá, hogy „ismert Izrael állam kiadatási gyakorlata” – magyarán hogy úgysem adnák ki az ügyvédet. Ez az általunk megkérdezett Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint nonszensz, az ügyészségnek az a dolga, hogy mindent megtegyen a büntetőügyek lefolytatása érdekében.

Ismert, a korábban Horthy Miklós szobrát vörös festékkel összemázoló, a nemzeti együttműködés rendszerének kifüggesztett nyomtatványát megrongáló, majd Wittner Mária ’56-os halálra ítélt egykori forradalmárt le „primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”-zó ügyvédet ez utóbbi cselekedetéért ítélte 180 nap közmunkára és a perköltségek megfizetésére a bíróság még 2013-ban. Ő azonban Izraelbe menekült, ahonnan Facebookon folytatta a provokációt, ahonnan egy időre egyébként le is tiltották.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »