Nemzetközi baloldali bűncselekményt állapítottak meg

Nemzetközi baloldali bűncselekményt állapítottak meg

Nemzetközi baloldali bűncselekmény áll a 4-es metró beruházása mögött – ezt állapította meg a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF).

A testület 2012 óta vizsgálódott a metró építése ügyében. Végleges jelentése elmarasztalta a volt városvezetést, és 76,6 milliárd forint büntetést szabott ki Magyarországra.

Hírdetés

Lázár János kancelláriaminiszter az év első kormányinfóján azt mondta, ezt a bírságot a felelősökre kell áthárítani, a kormány pedig ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

„Az OLAF-jelentés egy nemzetközi baloldali bűncselekményről számol be, amelyet Magyarországon szocialisták és multinacionális vállalatok Demszky Gábor vezetésével közösen követhettek el a kormány álláspontja szerint. A 4-es metróval kapcsolatos OLAF-jelentés súlyos bűncselekmények gyanúját veti föl, ilyen a csalás, a korrupció, a hivatallal való visszaélés, a különböző pályázók összejátszása, kartellgyanút is fölvet természetesen. Akik a 4-es metró beruházását tervezték, súlyos kárt okoztak az Európai Unió költségvetésének és a magyar költségvetésnek” – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »