Nemzetiszocialista emléktárgyak ezreire bukkantak egy házkutatáskor Rio de Janeiroban

Nemzetiszocialista emléktárgyak ezreire bukkantak egy házkutatáskor  Rio de Janeiroban

Egyenruhákat, zászlókat, jelvényeket, érméket, kitüntetéseket, Adolf Hitler portréit, fegyvereket, lőszereket: több mint nyolcezer, a Nagynémet Birodalom időszakából származó tárgyat találtak a Rio de Janeiro-i rendőrök.

„Soha nem láttam még ilyesmit, úgy éreztem magam, mintha a Becstelen brigantyk című filmbe csöppentem volna” – nyilatkozta Luis Armond, a Rio de Janeiro-i rendőrség parancsnoka, írja a CNN.

Hírdetés

A nagyjából 3 millió euró (több mint egymilliárd forint) értékű gyűjteményt egy 58 éves férfi házában találták, akit a szomszédai jelentettek fel, mert az utcán állítólag „gyerekeket környékezett meg”, és „megpróbálta őket az otthonába csalogatni”.

A házkutatás után a gyanúsítottat többek között engedély nélküli fegyvertartással, és „rasszista bűncselekményekkel” vádolták meg, valamint a gyerekpornót is hozzácsapták, ami a szélsőjobboldali politikai disszidensekkel való leszámoláskor bevett gyakorlat szinte mindenhol a világon. Ha elítélik, összesen 30 év börtönbüntetést is kaphat.

A nemzetiszocialista emléktárgyak, melyek a világ különböző pontjairól, online aukciókról származnak, egyelőre a Rio de Janeiro-i rendőrség múzeumába kerülnek.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »