„Nemzeti összkarácsonyi békemenet”: újabb kormányellenes tüntetés zajlik Budapesten

„Nemzeti összkarácsonyi békemenet”: újabb kormányellenes tüntetés zajlik Budapesten

Ironikus „nemzeti összkarácsonyi békemenetet” tart pénteken, Budapesten a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amelynek demonstrációja után a tömeg az elnöki hivatalnak otthont adó Sándor-palotához vonult.
A viccpárt által szervezett menet résztvevői az Alkotmány utcából a „Minél rosszabb, annál jobb!” feliratú molinó mögött indultak, majd a Kossuth tér érintésével a Lánchídhoz vonultak, majd onnan vissza a Kossuth térhez.

Hírdetés

Az MTI tudósítása szerint amikor a menet eleje a Lánchídnál volt, a vége a Kossuth térnél járt. A szónokok megköszönték a kormánynak „mindazt a jót, amit tettek a népért”. A tüntetők egyebek mellett a „Túlórázni akarunk” és a „Nem akarunk nyugdíjat”, illetve az „Éljen a párt” jelszavakat skandálják.

Ezt követően az ellenzéki pártok, civilek és szakszervezetek hívására vonultak a tüntetők a parlamenttől a köztársasági elnöki hivatalnak otthont adó Sándor-palotáig. A demonstrálók az ellen tiltakoztak, hogy Áder János államfő szerdán aláírta a közigazgatási bíróságok létrehozásáról szóló jogszabályt, csütörtökön pedig a túlóratörvényt is. Ezt a demonstrációt azzal a szlogennel hirdették meg, hogy „Szégyelld magad, János”.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »