Nemzeti konzultáció: saját fegyverével győzné le a Fideszt Vona Gábor

Vona Gábor hétfői budapesti sajtótájékoztatóján megismételte, hogy idén az egészségügy, az oktatás és a korrupció témájában hirdetnek „valódi nemzeti konzultációt”, mert ezek a területek nem tűrnek halasztást. „Nem ég a ház, hanem szinte már leégett” – fogalmazott. Az ellenzéki politikus a legjobb eszköznek a népszavazást nevezte, ugyanakkor értékelése szerint a kormány ennek lehetőségét „elsorvasztotta”.

Magyar Menedék - Sitchin

Hozzátette: a kormánynak mindig a nemzeti konzultáció a hivatkozási alapja, ezért ők is hasonló legitimációt szeretnének elképzeléseikhez.

Hírdetés

A Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint pártja önmagában nem elég, hogy a konzultációt sikerre vigye, ezért a szakmát, a civil szervezeteket és az érdekképviseleteket, továbbá a kormányváltásban érdekelteket is meg akarják szólítani. Kérdésre elmondta, hogy minden postaládába el szeretnék juttatni kérdéseiket, ugyanakkor takarékos konzultációban gondolkodnak.

Vona Gábor megerősítette azt is, hogy minden megyeszékhelyet felkeres a közeljövőben, országjárásának első állomása február 16-án Eger lesz.

A politikus 2016-ot a valódi nemzeti konzultáció, 2017-et a valódi programírás, 2018-at pedig a valódi kormányzás éveként jellemezte.

Megkérdezték a baloldali pártok alaptörvény-módosítással összefüggő tanácskozásáról is, amire azt felelte: a baloldali pártok a „B-ligában”, a Jobbik és a Fidesz az „A-ligában” játszik, pártjának a Fidesszel van megbeszélnivalója. Megjegyezte azt is, hogy nyitottak az ésszerű kompromisszumok felé.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »