Nemzeti, konzervatív, és keresztény: szexoldalakkal kartellezhettek a csúcsvállalkozók

Nemzeti, konzervatív, és keresztény: szexoldalakkal kartellezhettek a csúcsvállalkozók

Nemcsak a 4-es metró és Orbán Viktor vejének közbeszerzései kapcsán vizsgálódik az OLAF: az EU csalás elleni hivatala a Jeremie-alapból érkező uniós pénzek felhasználása kapcsán is kutakodik. A szervezet szerint a fejlesztésekre kapott forrásokat kamuprojekteken keresztül nyúlták le – írja a portál.

A cikkből kiderül, hogy Herdáni Zsolt, a MOL vezetője és Garancsi István, a Fidesszel és Orbán Viktorral igen jó kapcsolatokat ápoló üzletember is alapított egy-egy céget az EU-s források lehívására. A két cég 3-3 milliárd forint uniós támogatást oszthatott tovább, így került képve a Dating Central Europe Zrt., amelyben Hernádi cége az egyik tulajdonos. Ez utóbbi olyan konzervatív, nemzeti honlapokat üzemeltet, mint például 

Hírdetés

a szexrandi.hu, a videki-szexpartner.hu, a viszony.hu vagy a Puncs.hu.

Az OLAF-nak az szúrt szemet, hogy a két cég pár nappal a Jeremie-pályázatok kiírása előtt létre. A csalás elleni hivatal szerint  nem volt szabályos közbeszerzési eljárás, az egyszerűsített folyamat több ponton sértette az előírásokat, például túl rövid volt a határidő és túl specifikusak voltak az előírások, kartellgyanú merült fel a Gran Private Equity Zrt. és Garangold Investment Befektető Zrt. között, és a támogatott cégek esetenként 7000-szer annyiért vettek honlapokat az uniós pénzen, mint amennyibe azok amúgy kerülnének.

A OLAF vizsgálatából kiderült, hogy mindkét cég ugyanazokkal az alvállalkozókkal dolgozik, a Garangold egyik alvállalkozójában, ráadásul a tulajdonosi összefonódások miatt felmerül a kartellgyanú is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »