Nemzeti jelkép megsértése miatt indított nyomozást a BRFK

A gyanúsítottak beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást nemzeti jelkép megsértése vétség gyanúja miatt, mert olyan információ jutott a tudomására, hogy ismeretlenek 2020. augusztus 21-én, Magyarország augusztus 20-i nemzeti ünnepe alkalmából fellobogózott Lánchídról levettek egy zászlót és a Dunába dobták.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőket, a 24 éves P. Martint és a szintén 24 éves Sz. Mátét, akiket a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki.

A gyanúsítottak a kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték, a további eljárásban szabadlábon védekeznek – olvasható a rendőrségi közleményben.

Hírdetés

A fiatalok az akcióról saját maguk készítettek videót – írja a HírTv -, melyet meg is osztottak, majd töröltek közösségi oldalukról. A felvételt a Vadhajtások VK-oldalon tették közzé.

https://vk.com/video_ext.php?oid=-164595398&id=456239294&hash=1619e28caccb69c1

A Betyárseregnek köszönhetően a két suhancnak szerencsére lehetősége volt bocsánatot kérni. A hazafiak felvilágosították őket, hogy ez egy gyalázatos tett volt, illetve óva intettek mindenkit a hasonló cselekedetektől. Fél nap alatt meglettek az elkövetők és aki ilyenre vetemedik, az sem fog tudni elbújni – ez már a Betyársereg honlapján olvasható. A bocsánatkérő videó alább látható.

https://vk.com/video_ext.php?oid=-164595398&id=456239295&hash=9c0c292f013f5abb

A fiatalok, név szerint Pran Martin és Szalay Máté – elmondásuk szerint – alkohol hatása alatt álltak, ami persze nem lehet mentség.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »