"Nemzeti egység" – Gyurcsány zsidó feleségével és a többi gazemberrel állt ma egy színpadon a Jobbik

"Nemzeti egység" – Gyurcsány zsidó feleségével és a többi gazemberrel állt ma egy színpadon a Jobbik

A balliberális ellenzék tüntetésének (melyen az Index szerint néhány ezren vannak) egyik felszólalója, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója azt mondja: régebben a teljes város együtt ünnepelt Hódmezővásárhelyen is, de kettészakadt az ország, "külön ünneplünk". "Amíg egy országot drámaian megoszt a hatalom, nem lehet nemzetről beszélni", de Márki-Zay ígéri, hogy visszaszerzik ennek a szónak az értelmét.

Szerinte tavaly februárban azért sikerült nyernie, mert "a szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét". De utána, április 8-án, amikor a Fidesz nyert kétharmaddal, "az ország elveszett". Ezt az összefogás hiányának tulajdonítja, és szerinte sokan önös politikai érdekből akadályozták meg az összefogást.

De mára létrejött valami, "amitől a hatalom retteg", a mostani színpadon valamennyi ellenzéki párt képviselője megjelenik, létrejött a nemzeti egység.

Márki-Zay felsorolja a városokat és a budapesti kerületeket, ahol már megállapodtak egymással az ellenzékiek. Fájlalja, hogy az EP-választáson nincs közös lista.

Márki-Zay azt kéri, az önkormányzati választáson a pártok lépjenek hátra és helyi embereket támogassanak, akik a fideszes szavazók számára is elfogadhatóak.

Gyurcsány zsidó felesége mondaná meg, mit kell tennie egy magyar hazafinak

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője lép a színpadra. Azt mondja, hogy "elég világos a feladatunk": "fel kell építenünk egy normális, élhető Magyarországot", ehhez meg kell törni és "el kell kergetnünk" Orbán rendszerét. Dobrev szerint nem szabad félni az EU-tól, mert mi vagyunk az Európai Unió.

Szerinte bármit is mondjon Orbán, az Európai Egyesült Államok "nem lázálom", meg fog valósulni, csak kérdés, mi benne leszünk-e. Az a lázálom, hogy "ha meglopnak minket, akkor a bűnöst nem üldözik". Erről pedig nem az EU tehet, "magyarok törtek magyarokra".

Aki magyar hazafi, 2019-ben lázad a Fidesz kormánya ellen.

Dobrev szerint lázadni kell mindenhol, "lázadjunk", nem lehet alku "az önkényuralommal". Három dolga van szerinte az ellenzéknek: lázadni, az EP-választáson kisebbségbe szorítani a Fideszt, ősszel pedig visszaszerezni a falvakat, városokat a Fidesztől.

Szánalmas balfaszok

Hadházy Ákos független képviselő azt mondja, rekordgyanús a szónokok száma, úgyhogy rövidre fogja, és elmondja, mit kell tennie az ellenzéknek:

  • "Beszéd helyett dolgozni kell", mondja, majd bejelenti, hogy 470 ezer aláírást gyűjtöttek eddig össze az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért.
  • Hírdetés

  • További feladat, hogy a pártoknak és a civileknek együtt kell megszervezniük, hogy minden szavazókörben legyen egy ellenzéki delegált. "Nem mehetünk úgy neki választásoknak, hogy ez nem történik meg."
  • Elszántság is kell, "legyőzni a kishitűséget". Például el kell hinni, hogy leválthatóak a közmédia vezetői. "Szánalmas balfaszok vagyunk, ha hagyjuk, hogy gyalázzanak minket az adófizetők pénzéből." Hadházy bejelenti, hogy elmegy ma a Kunigunda útjához, a közmédia székházához kiragasztani a nyolc pontját.
  • Jákob és Dobrev, ez a nemzeti egység… Orbán pedig elmebeteg

    Jakab Péter, a Jobbik parlamenti képviselője azt mondja, hogy Orbán ma leereszkedett a Várból, hogy az alattvalóival ünnepeljen, de ez félreértés, mert "ez nem a zsarnokok ünnepe". "Március 15. az ön bukásának az ünnepe."

    Jakab felidézi, hogy Orbán egy évvel ezelőtt elégtétellel fenyegetett mindenkit, majd "jött a rabszolgatörvény", az ÁSZ-büntetés és a fideszes médiaholding.

    Jakab szerint a Fidesznek nem 12 pontja, hanem csak egyetlen pontja van: eltörölni Brüsszelt.

    Jakab ezután arról beszél, hogy rossz híre van Orbánnak: nemzeti egység születik, az ellenzéki pártok ugyanis most egy színpadon állnak. Jakab szerint nem azt fogja nézni, kik állnak a színpadon, lehet, hogy nem ért velük egyet mindenben, de a nemzetért meg kell tenni, mert foglyul ejtette "egy elmebeteg".

    Anettka visszavenné az országot, és demokráciát szeretne

    A liberális Bősz Anett, parlamenti képviselő szerint ma ugyanazokért a célokért küzdünk, mint Petőfiék: nincs ugyanis sajtószabadság, törvény előtti egyenlőség és felelős kormány. "Követeljük a jogállamot, a jogegyenlőséget a demokráciát" – mondja Bősz, a közönség erre elkezdi skandálni, hogy demokráciát. Bősz szerint az ünnepet és az országot is vissza kell venni a Fidesztől.

    Nyugdíjasoknak szónokolnak, de már azok is oszlanak

    A Váci utcától hátrafelé egyre kevesebben vannak, épphogycsak lézengenek pár tucatnyian. Lassan két órája megy a tüntetés a sok beszéddel, nem mindenki várja meg a végét. Sokan elfáradtak vagy csak fáznak, és elindulnak hazafelé. Az Astoria felé lehet elhagyni a tömeget – mondták el a rendezvény elején a szervezők.

    Egyébként a tömegben alig látni néhány fiatalt, az idősebb korosztályt sikerült ma jobban aktivizálni – írja az Index.

    Húszéves sincs, és már egy nyugdíjas komcsi pártban van

    A valaha volt legfiatalabb EP-képviselőjelöltként mutatják be Kálló Dánielt, aki ötödik az MSZP EP-listáján, és nincs még 20 éves. (A Független Diákparlament volt szóvivője volt, míg pártjelöltséget nem vállalt.) Kálló szerint a márciusi idjak is fiatalon, huszonévesen politizálták, "megtették a nemzetért, a jövőért".

    Szerinte a politika eltávolodott mára az emberektől és a fiataloktól. Nemcsak azért hagyják el a fiatalok az országot, mert ott jobb az oktatás vagy a munkalehetőségek, hanem mert "nem lelik a honukat a hazában". Kálló szerint le kell győzni az apátiát, "a 48-as eszméknek nem a múzeumokban van a helye".

    Egy másik pillanatemberke

    Donáth Anna, a Momentum alelnöke szerint 1848-ban együtt mozdult Magyarország és Európa. Voltak közös értékeik és közös ügyeik, és tudtak együtt cselekedni, most is ez a faladat. Donáth a többiekhez képest érezhetően rövidebb beszédet mond.


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »