Nemzetbiztonsági bizottság: Németh Szilárd beszólt Szél Bernadettnek

Nemzetbiztonsági bizottság: Németh Szilárd beszólt Szél Bernadettnek

Nem hangzott el a titkosszolgálatok részéről semmi olyan információ, amely alátámasztaná a Soros-terv létezését, vagy a Soros-hálózat okozta veszélyeket – ezt állították egybehangzóan a nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki tagjai a mai zárt ülés után.

Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke a több mint kétórás, zárt ajtók mögött lezajlott ülés után leszögezte: ismét kiderült, hogy nincs Soros-terv. Elmondása szerint arról kaptak tájékoztatást, hogyan működnek a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek, ám szerinte leginkább az interneten is megtalálható információkat gyűjtötték össze nekik. Ráadásul az eddig is ismert volt, hogy ezek a szervezetek másként gondolkoznak, mint a kormány, ez azonban része egy európai demokráciának. Molnár Zsolt szerint az ügynek sokkal inkább filozófiai, mint nemzetbiztonsági vonatkozásai vannak. „Soros-terv annyiban létezik, mint amennyiben Piréz-terv létezik” – utalt a szocialista politikus a kitalált népcsoportra.

Hasonlóan érvelt Szél Bernadett, a testület LMP-s tagja is. Az ellenzéki politikus is azt kifogásolta, hogy az interneten található adatokat „hurcibáltak be” az ülésre, hogy kísérletet tegyenek arra a Soros-hálózat működik.

A Soros-terv létezése mellett egyedül Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke állt ki. Részleteket azonban nem mondott arra hivatkozva, hogy 2037-ig titkosítva vannak, csak a kormányzati kommunikációban már ismert paneleket ismételte meg. Annyit mondott el, hogy akkor váltak a „Soros által fenntartott hálózatok” nemzetbiztonsági kockázattá, amikor „beszálltak az illegális migrációval kapcsolatos Soros-terv végrehajtásába”. 

Pletykaközpont

Németh Szilárd az ülés után odaszólt Szél Bernadettnek is, de csak azután, hogy az LMP-s politikus már elment. Azt mondta, hogy pletykaközponttá akarta változtatni a bizottsági ülést, „felháborodva, pökhendi módon” próbálta faggatni a szolgálatok vezetőit, mert nem olyan választ kapott, amit szeretett volna.

http://mno.hu/

Szél Bernadett a Facebookon ezt egyszerűen intézte el, szerinte Németh Szilárd hazudik. – Kőkemény kérdéseket tettem fel, mert nem ülhetünk fel a propagandának: nem kaptunk olyan jelentést, ami szerint a „Soros-hálózat” Magyarország biztonságát veszélyezteti. Pláne, hogy eltelt az ősz, ami annyira volt forró, amennyire RezsiSzilárd ma igazat mondott – írta.

Nincs terrorfenyegetettség

A karácsony és az ünnepeket megelőző vásárok apropóján tárgyalt a bizottság az esetleges terrorfenyegetettségről is. Molnár Zsolt tájékoztatása szerint nincs olyan információja egyik titkosszolgálatnak sem, amely hazánkra, vagy a környező országokra nézve konkrét fenyegetettséget jelentene. Ám ebből még nem következik, hogy kizárható, hogy magányos elkövetők merényleteket hajtanak végre. „Nem rettegni és félni kell, hanem óvatosan és körültekintően eljárni” – mondta a bizottsági elnök.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »