Németországot kétszeres terrorveszély fenyegeti

Németországot kétszeres terrorveszély fenyegeti

Kétszeres terrorveszély fenyegeti Németországot. Munkaerőhiánytól tartanak a szlovákiai autóiparban. Külföldi lapszemle.

Hírdetés

Egy politikai szakértő szerint Németországot kétszeres terrorveszély fenyegeti. Alexander Rahr egy orosz hírügynökségnek kifejtette, hogy egyrészt az Iszlám Állam nevű iszlamista szervezet követhet el támadásokat az országban, erre, illetve a közelmúltban történt európai merényletekre válaszul megnőhet a jobboldali nacionalista terrorizmus is. A szakértő szerint ezt bizonyítja a legutóbbi müncheni lövöldözés, amelynek iráni-német elkövetője nem németekre, hanem törökökre nyitott tüzet.

Munkaerőhiánytól tartanak az autóiparban Szlovákiában, ha megépül Jaguar Land Rover nyitrai üzeme. Szakértők szerint az új üzem elcsalogathatja a többi autógyár dolgozóit, pedig már így is komoly szakemberhiány tapasztalható más iparágakban. A fejlesztést leginkább a nagyszombati Peugeot Citroën autógyár érzi majd meg, mert ez van a legközelebb Nyitrához. De a pozsonyi Volkswagen, illetve a zsolnai Kia autógyár is megsínyli a Jaguar szlovákiai terjeszkedését. Szlovákiában jelenleg legalább 100 ezer szakemberre lenne szükség.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »