Németországban megbukott az energiafordulat

Németországban megbukott az energiafordulat

A kancellár asszony jóváhagyásával közzétéve!

„Die Welt”: Németországban megbukott az energiafordulat
Aki ismeri a német sajtó tulajdonviszonyait, az tudja, hogy a „Die Welt”, a”Bildzeitung” annak a Springer kiadónak a birtokában van, amelynek mindenható irányítója Frieda Springer, a néhai Axel Springer özvegye. Frieda Springer nemcsak elkötelezett atlantista, hanem a kancellár asszony igen közeli barátnője. Ennek köszönhetően olvashatja a német újságolvasó naponta, hogy „a szívek kancellár asszonya”, „szuper-Merkel”, „állhatatos power-kancellár”, „a világleghatalmasabb asszonya”, stb. Nos, ha ezt tudjuk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy Ulrich Bettermann írásának közzétételét legmagasabb helyen hagyták jóvá.

Az írás 2019. március 28-án jelent meg. Címe:
A megbukott energiafordulat – Németország, szállj ki össznemzeti szinten!
A cím második fele szójáték, utalás a német himnuszra.

(Gescheiterte Energiewende Deutschland einig Aussteigerland)

Forrás:
https://www.welt.de/wirtschaft/bilanz/article190849661/Gescheiterte-Energiewende-Deutschland-einig-Aussteigerland.html

Az alábbiakban idézünk az írás megállapításaiból.

A fordulat megfizethetetlenül drága, hatástalanul bukdácsol. Ennyire még nem sikerült félre politikai projekt. A kormány gyakorlatilag hivatalosan beismerte, hogy a projekt megbukott.

„Ha így folytatjuk, megbukunk.” – mondta A. Merkel a közel múltban. A kancellár asszony nem is sejti, milyen közel vagyunk már ehhez, a ráfordított milliárdok ellenére.

(Közzétevő: Bettermann természetesen tudja, hogy nem milliárdokról, hanem EURO százmilliárdokról van szó, amelyet eddig a feneketlen hordóba töltöttek. Nyilván nem akarja a kedélyeket feleslegesen felborzolni, ezért ír milliárdokat.)

Nem sikerült csökkenteni a CO2-kibocsátást, nem javult az energia-hatékonyság, nem növekedett a véletlenszerűen rendelkezésre álló energia (szél, szolár) aránya.

Hírdetés

Viszont a német fogyasztók fizetik Európában a legmagasabb gáz- és elektromosenergia árakat.

De ez a politikának még mindig nem elég. Tovább erőltetik a
pénzkidobást. A ráfordításokban még nincsenek benne az észak-déli áramhálózat kiépítésének*, az atom- és szénerőművek leállításának költségei. Közgazdászok máris az energiaköltségek öt éven belüli megduplázódásától tartanak.

Az energia intenzív beruházásokat a német vállalatok elviszik Franciaországba, ahol az áram 70 %-kal olcsóbb az 59 atomerőműnek köszönhetően. A kisebb vállalkozások pedig, amelyek nem tudnak külföldre költözni, megadják magukat sorsuknak. És máris van 300.000 magánháztartás, amely nem tudja az áramot megfizetni. Mindemellett egyre gyakoribbak az áramkimaradások.

*Közzétevő: Az ideológia azt diktálja, hogy a szeles északon szélerőművekkel megtermelt elektromos energiát délre szállítsák, ahol az energia intenzív iparágak vannak.

Biztos energiaellátás? Hamarosan már múlt időben beszélhetünk róla.

Mindezek után a német politika nemcsak az atom- és kőszén energiából, hanem a barnaszénből is ki akar szállni. A barnaszén jelenleg a német energiaszolgáltatás egynegyedét adja. Ráadásul olyankor is, amikor éppen nem fúj a szél, vagy nem süt a nap.

És ez azért is fontos, mert a véletlenszerűen szolgáltató (öko) energiatermelés tárolása nincs megoldva.

Mindez természetesen a döntéshozók számára is ismert. De hogy ne kelljen a kínos beismerést meglépniük, egy 16 éves, tudományos és műszaki kérdésekben teljesen tájékozatlan, de a média által ikonná avatott kislány (Greta Thunberg) szájába adják:
Mégiscsak lehet a megoldás része az atomerőművek üzemeltetése!

Az írás szerzője nyugalmazott német nagyiparos, és a „die Welt” állandó gazdasági publicistája.

Az írást 250 olvasó értékelte, túlnyomó részük pozitívan.

Közzétevő megjegyzései: Mi klíma realisták (nem tagadók, nem szkeptikusok) természetesen már évek óta tisztában vagyunk evvel, és erőinkhez képest igyekszünk ennek hangot adni. Sajnos a médiák, mintegy titkos parancsra itt is igyekeznek nem tudomást venni rólunk. Politikusaink között pedig van egy réteg, amely jogi,kommunikáció-, gender- vagy médiaszakos, vagy semmiféle képzettséggel nem rendelkezik.

Tudományos és műszaki ismeretei tehát meglehetősen alacsony szintűek. Hogy nem érti a műszaki összefüggéseket, azt szégyelli bevallani. Ezért hallgat a hisztéria erős lobbitevékenységet folytató haszonélvezőire.

Áder János félmilliárddal kistafírozott alapítványának pedig remélhetőleg lesz akarata az itt leírtakat megszívlelni (ha nem tőlünk, akkor a példaképnek tekintett németektől):
Véget kell venni az öko áramtermelés, az elektromos autók szubvenciójának, a CO2-csökkentés agyrémnek!

E sorok írójának vannak tippjei, hogyan lehetne szűkös erőforrásainkat ésszerűen hasznosítani. Amennyiben a politika mutat hajlandóságot a váltásra, közzétesszük javaslatainkat.

Szeged, 2019. március Király József okl. vegyészmérnök


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »