Németországban is magukra hagyták az oltási mellékhatásokban szenvedőket

Németországban is magukra hagyták az oltási mellékhatásokban szenvedőket

Mint azt tudjuk, a Covid-oltások esetleges káros mellékhatásaiért a magyar kormány semmilyen felelősséget nem vállal. Annak ellenére, hogy korábban nagyon sok helyen gyakorlatilag kötelezővé tette azokat, zsarolással, fenyegetéssel számos, mondhatni kényszeroltott honfitársunk van.

Éppen tegnap adtunk hírt egy tragikus esetről. A Rai News híradása szerint Olaszországban a kísérleti vakcina által okozott mellékhatás miatt halt meg egy fiatal nő. Francesca Tuscano 32 éves tanárnő az Astra Zeneca készítményét kapta meg, ami után vérrögök alakultak ki, a haláleset ennek tulajdonítható.

Nem jobb a helyzet Európa más országaiban, így Németországban sem – erről számol be a BR24 bajorországi portál.

Németországban több mint 63 millió embert kétszeresen beoltottak a koronavírus ellen. Hivatalosan súlyos mellékhatások csak 0,02 százalékban fordultak elő (bár ekkora számnál azért ez sem kevés ember). De mi a helyzet a nem egyértelmű tünetekkel és panaszokkal?

Pamina Füting 29 éves. Sportos, szeret túrázni, hegyet mászni, és kalandos nyaralásokra jár. De tíz hónappal ezelőtt az élete drámaian megváltozott. Napjai most orvosi rendelésekből és beteglapokból állnak. És a legrosszabb: senki sem veszi őt komolyan – írják.

Mi történt? Pontosan senki sem tudja megmondani, de az biztos, hogy Pamina a koronavírus elleni harmadik oltási adagja óta erős teljesítménycsökkenést vett észre – mondja a BR politikai magazinjának, a Kontroverznek. “Néha el tudok menni sétálni. Máskor a szemközti szupermarketbe megyek, és az már túl sok. Szédülök, fáj a fejem, látásproblémáim vannak, le kell ülnöm és pihennem kell” – így jellemzi jelenlegi mindennapjait a diplomás sörfőzőmester.

Hírdetés

– Már az első és a második oltás után is érezte a mellékhatásokat, de ezek megszűntek. Röviddel a koronavírus elleni harmadik oltás után: kimerültség, szédülés, fejfájás, szívdobogás – nagyon rosszul lett: “Számomra teljesen világos, hogy van összefüggés. Természetesen nem tudom, mi az. Senki sem tudja. De az orvosok szerint féltem az oltástól. Az orvosok a depresszióra fogták.” A panaszai valóban az oltással kapcsolatosak, vagy esetleg egy korábbi betegség okozta? Egyetlen egészségügyi szakember sem akar elköteleződni ezekre a kérdésekre adott válaszokkal – mutatnak rá.

Egyes betegek azonban tisztázatlan tünetekkel és panaszokkal küzdenek, amelyeket gyakran nem lehet egyértelműen az oltásnak tulajdonítani, akárcsak Florian Hager. Az ő esete is hasonlóan tisztázatlan: először mirigylázban betegedett meg, két hónappal később kapott egy emlékeztető oltást – és hirtelen már semmi sem volt a régi a 33 éves férfi alkatával: “Néha úgy éreztem magam, mintha ólomruhában lennék, bukósisakkal a fejemen. Teljesen kimerült.” A végén még egy koronafertőzés is bekerült a képbe.

– Flórián számára is megkezdődött az orvosról orvosra tartó odüsszeia. Az orvosok kezdetben azt feltételezték, hogy pszichoszomatikus okai vannak, vagy depresszióban szenved. Amint megemlíti a koronaoltással való lehetséges összefüggést, az orvosok összerezzenek. “Magadra maradtál. Mintha rábeszélted volna magad. Tehetetlennek és magadra hagyottnak érzed magad.” Mert az oltással való okozati összefüggés az ő esetében sem bizonyítható. Florian Hager sokat utazott, aktív volt az életben. A kiskereskedelemben dolgozott. És most úgy tűnik, talán soha nem kapja vissza. Már négy hónapja betegszabadságon van – olvashatjuk.

Viszont Bernhard Schieffer a Marburgi Egyetemi Kórházból azon kevés orvosok egyike Németországban, akik rendelési időt biztosítanak a Paminához és Flóriánhoz hasonló betegek számára. Jelenleg 2000 ember van a várólistáján – gyakran a Long Covid-betegekéhez hasonló tünetekkel. Elmondása szerint elsősorban a sportolók és a fiatal nők érintettek.

– Senki sem tudja megbízhatóan megmondani, hogy hány oltás után megbetegedett személy van. Ennek egyik oka az lehet, hogy a téma valószínűleg tabu: “Sajnos Németországban jelenleg így látják ezt a kérdést. Azt hiszem, Németországban nem vettük észre, hogy beleragadtunk egy álláspontba. Hagytuk, hogy belekeveredjünk a kötelező védőoltások és a védőoltás elutasítói közötti lövészárokharcba. De amire viszont biztosan szükségünk van, az a világos felvilágosítás” – magyarázza a szívspecialista.

Bajorországban eddig mintegy 727 beteg kérelmezte a Covid-19-cel kapcsolatos oltási károsodás elismerését. A panaszoknak legalább hat hónapja fenn kell állniuk. Eddig tíz esetben született pozitív döntés.

Lantos János – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »