Németország széthullik?

Németország széthullik?

Darabjaira eshet Európa legerősebb országa, de lehet, hogy ez az egyetlen esélye a túlélésre – ezt a meghökkentő nyilatkozatot adta a Demokratának az AfD egyik alapítója.

Németország mai helyzetéről és jövőjéről beszélgetett a Demokrata munkatársa Tatjana Festerlinggel, a német euroszkeptikus Alternative für Deutschland – AfD (Alternatíva Németországnak) elnevezésű pártformációjának alapítójával és a Pegida mozgalom aktivistájával.

Festerling szerint a következő választásokon az AfD 20-25 százalékot szerez a Bundestag–választásokon, de ez nem elég, az abszolút többségre pedig nincs esély. Ezért a németországi viszonyokban nem lesz jelentős változás.

A szakképzett munkaerő kiáramlása és a szakképzetlen, nyelvet nem beszélő tömegek beáramlása gazdasági összeomláshoz vezethet.

Az AfD alapító úgy fogalmazott: az Európai Unió recseg-ropog, már csak a tehetetlenségi nyomaték tartja egyben. „A globális nyomásra egyetlen válasz adható: a lokális együttműködés” – veti fel Festerling.

Hírdetés

Az egyik megoldást abban látja, hogy nem kizárt, hogy

előbb-utóbb Németország szét fog esni. De lehet, hogy ez az utolsó esélye.

Az egyik lehetséges út, hogy szétválik Nyugatra és Keletre (láttunk már ilyet, nem is olyan régen), de azt sem tartja kizártnak, hogy egyes keleti tartományok, mint

Szászország és Türingia, sőt esetleg Bajorország csatlakozhat a visegrádi négyekhez.

Tatjana Festerling hozzáteszi, hogy ezek a tartományok már felismerték, hogy az egyedüli helyes politika, az amit Orbán Viktor magyar miniszterelnök képvisel.

Magyar Idők


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »