Németország nem hajlandó lemondani az orosz energiahordozókról

Németország nem hajlandó lemondani az orosz energiahordozókról

Olaf Scholz német kancellár ma visszautasította az Egyesült Államok és Ukrajna azon felhívását, hogy Moszkvával szembeni nemzetközi szankciók részeként Németország blokkolja az orosz gáz és kőolaj importját – írja a Politico.eu brüsszeli hírportál.

Scholz leszögezte, hogy Európa szándékosan mentesítette az Oroszországból érkező energiaellátást az szankciók alól.

“Jelenleg Európa hőtermelési, közlekedési, energiaellátás és ipari energiaellátását nem lehet más módon biztosítani. Ezért alapvető fontosságú a közszolgáltatások biztosítása”

fogalmazott a német kancellár.

Hírdetés

Az ukrán kormány több amerikai és európai politikus támogatásával a háta  mögött azt követelte, hogy a Nyugat vessen véget az orosz energiaimportnak, hogy azzal ne finanszírozzák tovább “Putyin hadjáratát”.

Scholz kijelentette, hogy a német kormány és európai partnerei “hónapok óta keményen dolgoznak az orosz energiaellátás alternatíváinak kidolgozásán”, de egyúttal azt is kiemelte, hogy “ezt nem lehet egyik napról a másikra megtenni”.

Scholz azután nyilatkozott a témában, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter vasárnap arról beszélt, hogy “az Egyesült Államok és az Európai Unió nagyon aktív tárgyalásokat folytat az orosz olaj importjának leállítása érdekében”.

Politico.eu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »