Németország lehet a következő Iszlám Állam-célpont

Németország lehet a következő Iszlám Állam-célpont

Németországi támadásokat készíthetett elő elfogása előtt Salah Abdeslam, a novemberi párizsi merényletek fő gyanúsítottja – írja a Telegraph.

A pénteken elfogott Abdeslam egy olyan Iszlám Állam-hálózat tagja lehet, amelyet kifejezetten európai terrorcselekmények végrehajtására hoztak létre, ebben pedig kulcsszerepe lehet Németországnak – erről még a Tagesspiegel számolt be névtelenséget kérő biztonsági forrásra hivatkozva.

Ennek a hálózatnak állítólag nagyjából harminc tagja van, és három külön sejtből épül fel, az első sejt tagjai közül viszont már sokan meghaltak Szíriában, amikor az Egyesült Államok Rakka városát bombázta. A második sejt az, amelynek a tavaly novemberi, összehangolt párizsi terrortámadásokat tulajdonítják.

A harmadik sejt viszont még mindig aktív, de egyelőre nem világos, ez áll-e a keddi brüsszeli támadások mögött. Az viszont biztosnak tűnik, hogy Abdeslam tavaly, még a párizsi merényletek előtt Németországban látogatott meg három szíriai „menekültet”. Miután találkoztak, a három embernek nyoma veszett.

Kövesse velünk a brüsszeli eseményeket percről percre!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »