Németország (is) új amerikai atombombákat kap!

Németország (is) új amerikai atombombákat kap!

KOPP REPORT

Megvalósításának végső fázisába került a B61-12 jelzésű amerikai atombomba, amelyet az USA Németországba és más európai országba akar szállítani. Így Európából nukleáris háború indítható – „megelőző jelleggel, természetesen”, teszi hozzá jókora gúnnyal a német hírportál.

„Jack Weinstein tábornok sugárzott” – az örömtől. Az amerikai légierő parancsnokság második embere – mint most kiderült – válogatott hallgatóság előtt május elsején szimpóziumot tartott Washingtonban, ahol a légierő és a hadiipar prominens tagjai vettek részt.

Kiderült, az új atombombák gyártása 2020-ben indul meg és 10 milliárd dollárba kerül. 500 bombát akarnak legyártani. Vagyis kétszer annyiba kerül, mintha színaranyból készülne.

A bombákat Los Alamosban, Albuquerque-ben és Livermoreban fejlesztik ki és több helyen gyártják őket. A tesztelésre – atomtöltet nélkül – Nevadában kerül sor.

Hírdetés

A most kifejlesztés alatt álló B61-12 jelentősen különbözik a jelenleg Németországban és más európai országban tárolt B61 bombáktól. Az újak rendelkeznek négy, választható teljesítmény fokozatú atomrobbanófejjel; repülőrendszerrel, amely pontosan viszi a töltetet a célba és vasbetonon áthatol, sőt a föld mélyébe is be tud hatolni és ott robbanni.

Egy 50 kilotonnás B61-12-es (amely 50 000 tonna TNT-nek felel meg, ami háromszorosa a hirosimai bombának) föld alatti robbanás esetében ugyanolyan pusztító erővel rendelkezik, mint egy egy megatonnás atombomba (egy millió tonna TNT), ha az a föld felszínén robban.

Németországban jelenleg 20 darab B61-es atomtöltet van. Az amerikai hadsereg felügyeli és az amerikai elnök vagy a mindenkori frontra illetékes amerikai parancsnok dönti el bevetését.

Németországba  most  20 új atombombát szállítanak és ezek vadászgépekről ledobhatók.

Négy európai országban összesen 180 taktikai atomfegyvert tárolnak bevetésre kész állapotban. Közöttük van Hollandia és Belgium is.

A cikk több geostratégát idéz, akik szerint az Egyesült Államok készül egy Oroszország elleni atomháborúra.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »