Németország: a teljes cenzúra immár hivatalos

Németország: a teljes cenzúra immár hivatalos

GATESTONE INSTITUTE

A közösségi fórumokon állami cenzúrát bevezető új német törvény lépett hatályba október elsején. Az új törvény azt követeli a közösségi média platformoktól, mint a Facebook, a Twitter és a YouTube, hogy felhasználóikat cenzúrázza a német állam javára.

A közösségi médiumokat működtető vállalatoknak kötelességük, hogy kitöröljenek vagy blokkoljanak bármiféle online „bűncselekményt képező sértést”, mint rágalmazás, stb., a panaszos panaszának beérkeztétől számított 24 órán belül függetlenül attól,  hogy a tartalom pontos vagy sem.

A közösségi médiumokat működtető vállalatok hét napot kapnak bonyolultabb esetekben. Ha nem engedelmeskednek, a német kormány akár 50 millió euróra is büntetheti őket, amiért nem alkalmazzák a törvényt.

Hírdetés

Michael Stürzenberger német újságírót egy müncheni bíróság a napokban fél év felfüggesztett börtönre ítélte, amiért Facebook oldalán egy olyan történelmi fotót tett ki, amely a jeruzsálemi nagymuftit, Hadzs Amin al-Husszeinit mutatta, ahogyan kezet fog egy vezető nácival Berlinben, 1941-ben. A vádhatóság Stürzenbergert „az iszlám elleni gyűlöletkeltéssel” és az iszlám „rossz hírbe hozásával” vádolta.

A nem vitatott történelmi eseményről készült kitevő Stürzenberg megfellebbezte az ítéletet.

Németország nem csinált titkot azon vágyából, hogy az új törvényt az EU többi tagországaiban is alkalmazzák.

Németország nem csinált titkot azon vágyából, hogy az új törvényt az EU többi tagországaiban is alkalmazzák.

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »