Németh Szilárd szerencsére még mindig a régi: azért nem tárgyalunk az Eliosról, mert Soros

Németh Szilárd szerencsére még mindig a régi: azért nem tárgyalunk az Eliosról, mert Soros

Még zajlik a Nemzetbiztonsági Bizottság ülése a parlamentben, amelynek az első percei bohózatba fulladtak, miután az ellenzék meg szerette volna tárgyalni a zárt ülésen az OLAF-jelentést az Elios-üggyel kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban meghallgatták volna a titkosszolgálatok illetékeseinek a beszámolóját, de a fideszes alelnök, Németh Szilárd a kormánypárti többségű bizottságban leszavaztatta, hogy napirendi pontként tárgyalhassák ezt.

Németh ugyanazzal az indokkal tagadta meg a napirendbe vételt, mint korábban az úgynevezett Soros-terv anyagainak tárgyalását, nevezetesen, hogy az LMP-s Szél Bernadett és a jobbikos Mirkóczki Ádám is Soros emberei. Szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, ezért nem szabad, hogy bármilyen titok a tudomásukra jusson.

Hírdetés

Szél Bernadett azonban nevetségesnek nevezte a fideszes politikus érveit, és emlékeztetett rá, hogy ő – akárcsak a bizottság többi tagja – nemzetbiztonsági átvilágításon esett át, amelynek eredménye, hogy sem ő, sem a többiek nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot. Ezt megerősítette a bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt is.

Mirkóczki azt mondta, hogy Németh Szilárd méltatlan a bizottsághoz és az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, amelynek képviselője amúgy a bizottsági ülésen is részt vesz, és amely hivatalnak a feladata, hogy a képviselőket minősítse.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »